SEARCH

Τα πιο γευστικά blondies με ρεβίθια και σοκολάτα για όλη την οικογένεια!

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα & 25 λεπτά

 

Τι χρειάζεστε
  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 130 γρ. μέλι
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γλ. baking powder
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

 

Τι κάνετε
  • Βράζετε τα ρεβίθια για περίπου 1 ώρα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Απλώνετε σε ένα μικρό ταψάκι ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Ρίχνετε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (ή σε multi) σιγά σιγά όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας και τα πολτοποιείτε.
  • Προσθέτετε μέσα τα 80 γρ. σοκολάτας και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
  • Απλώνετε τη ζύμη μας στο ταψάκι και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα 20γρ. σταγόνων σοκολάτας.
  • Ψήνετε για 20-25 λεπτά (κάνετε το τεστ της οδοντογλυφίδας).
  • Το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε και το σερβίρετε.

 

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Με αυτή τη συνταγή τα παιδιά σας θα λατρέψουν το κινέζικο στο σπίτι σας!

 

 

tags:


tags: