SEARCH

Στριφτάρια λαχανικών με σκόρδο, λιαστή ντομάτα & ελιές

της Βικτώριας Γιανναρά

Μια από τις νοστιμότερες συνταγές με ζυμαρικά στον πλανήτη, έτσι ακριβώς όπως μας την φτιάχνει ο μπαμπάς μου όταν έχει κέφια και καταπιάνεται με τα τηγάνια του. Οι λόγοι για να την λατρέψετε πολλοί… αφού φτιάχνεται σε 10 λεπτά και με 4 μόνο υλικά. Επιπλέον, τα στριφταράκια με λαχανικά που χρησιμοποιώ, στη ζύμη τους περιέχουν μέχρι και 6 διαφορετικά λαχανικά, κάνοντας έτσι το πιάτο αυτό ακόμα πιο νόστιμο αλλά και θρεπτικό. Λένε, ότι οι πιο απλές και γρήγορες συνταγές και παράλληλα οι πιο νόστιμες είναι αυτές που αποτελούνται από λίγα υλικά και συνήθως στηρίζονται στην καλή τεχνική.

Έτσι και εδώ…η όλη διαδικασία πρέπει να διαρκέσει όσο χρειαστεί για να βράσετε τα ζυμαρικά!!!

Μερίδες: 5-6
Χρόνος εκτέλεσης: 10 min
Βαθμός δυσκολίας: 1

YΛΙΚΑ
500 γρ. Στριφτάρια με λαχανικά «ΗΛΙΣ»
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
15 μαύρες ελιές σε ροδέλες
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Μπούκοβο ή 2 καυτερές ψιλοκομμένες πιπερίτσες (προαιρετικά)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1ο

Σε ένα ευρύχωρο σκεύος με καλά αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά μας έως ότου να είναι al dente.

Βήμα 2ο

Παράλληλα, σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τις ελιές σε δυνατή φωτιά για λιγότερο από 1 λεπτό - διαφορετικά το σκόρδο μας θα πικρίσει.

Βήμα 3ο

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το μπούκοβο....

Βήμα 4ο

Κατευθείαν ρίχνουμε τα στριφτάρια μας απευθείας από την κατσαρόλα όπου έβρασαν και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι από πάνω όπως παρμεζάνα ή ξινομυζήθρα και μπόλικο πιπέρι.

Μια συνταγή από τη Βικτώρια Γιανναρά με βασικό συστατικό τα γνωστά βραβευμένα παραδοσιακά ζυμαρικά ΗΛΙΣ

facebook: facebook.com/ilispasta/
Instagram: instagram.com/ilis_pasta/