SEARCH

Πώς θα γλιτώσετε χρήματα από τις αγορές σας για το νεογέννητο!

How-to-Prepare-for-a

Ανάγκες έναντι Θέλω!

Κάντε μια λίστα με πράγματα που αισθάνεστε ότι θέλετε για το μωράκι σας. Συμπεριλάβετε τα πάντα από προιόντα θηλασμού μέχρι την προίκα του μωρού σας ακόμη και τις πάνες του.

Έπειτα ελέγξτε και πάλι αυτήν τη λίστα και βάλτε ένα τικ στα πράγματα που σας είναι απολύτως απαραίτητα!  Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε ποιά είναι τα προιόντα που έχετε όντως ανάγκη να αγοράσετε σε πρώτη φάση.  Μάλιστα αν τσεκάρετε για πρώτη φορά τη λίστα θα εκπλαγείτε από το πόσα πράγματα νομίσατε ότι χρειάζεστε σε σχέση με αυτό που πραγματικά είναι αναγκαία.

Κάθε άτομο είναι διαφορετικό  αλλά παρακάτω σας ετοιμάσαμε μια λίστα με πράγματα που σε πρώτη φάση δε χρειάζεστε και με τα απολύτως απαραίτητα!

Πράγματα που δεν είναι απολύτως απαραίτητα (και μπορείτε να εξοικονομήστε χρήματα): 
  • Έπιπλο- Αλλαξιέρα!

Αν δεν σας περισσεύουν τα χρήματα σας πιστέψτε μας δεν υπάρχει λόγος να πάρετε ολόκληρο έπιπλο για να αλλάζετε το μωρό σας! Μπορείτε να το κάνετε και στο κρεββάτι σας με ένα σελτεδάκι πάνω από το στρώμα σας.  Ή απλά αγοράζοντας πλαστικά στρωματάκια που δεν ξεπερνούν τα 8 ευρώ.

  • Στεγνωτήριο για μπιμπερό.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 20 ευρώ αν δεν το αποκτήστε. Δεν υπάρχει λόγος για ένα τέτοιο έξοδο αφού μπορείτε να στεγνώσετε τα μπιμπερό απλά στρώνοντας μια πετσετούλα και ακουμπώντας τα επάνω. Μάλιστα εφόσον κάνετε αποστείρωση μπορείτε να αφήνετε τα μπιμπερό και τα αξεσουάρ μέσα στον αποστειρωτή.

  • Λίκνο.

Πανέμορφο αλλά όχι απαραίτητο. Εφόσον έχετε μια επιλογή προτιμήστε μια κούνια αντί για λίκνο που θα σας χρησιμεύσει τουλάχιστον μέχρι τα 4 χρόνια του!

  • Ρούχα

Το μόνο που θα χρειαστείτε το πρώτο διάστημα είναι ζιπουνάκια και τίποτε άλλο. Ακόμη και για την έξοδο του μια ζεστή φόρμα εξόδου το χειμώνα ή ένα ελαφρύ ζιπουνάκι το καλοκαίρι είναι υπεραρκετό!

Μην σπαταλήσετε χρήματα σε ρούχα, πρώτον γιατί θα σας φέρουν αρκετά και δεύτερον γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε ελάχιστα.

Άλλωστε η ανάπτυξη του μωρού είναι τόσο ραγδαία που σε ένα- δυο μήνες θα σας είναι άχρηστα!

Πράγματα απολύτως απαραίτητα

Για το μωρό

  • Καλαθούνα 

Το πρώτο διάστημα συνήθως έχουμε το μωράκι μας δίπλα στο κρεββάτι μας. Θέλουμε να το θηλάσουμε, να το αφουγκραζόμαστε,  να το παρατηρούμε, να το παρακολουθούμε! Κάποιοι παιδίατροι συνιστούν να πάει το νεογέννητο από την πρώτη κιόλας μέρα στην κούνια του και στο δωμάτιο του. Ωστόσο σπάνια οι νέοι γονείς ακολουθούν αυτήν την τακτική. Μια καλαθούνα σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες της ζωής του!

  •  Kουβερτούλες! Για τον ύπνο, για φάσκιωμα, για το καρότσι! Για όλες τις χρήσεις!

Χρειάζονται παντού. Φυσικά η προίκα του μωρού εκτός από κουβερτούλες περιλαμβάνει σεντόνια, πάντα κρεβατιού, πετσετούλες κ.α! Χρησιμοποιείστε κουβέρτες για την έξοδο με το καρότσι ενώ τις ώρες του ύπνου καλό είναι με μια μαλακή κουβερτούλα να του τυλίγετε τα χέρια και τα πόδια για να νιώθει ακόμη πιο έντονα τη ζεστασιά!

  • Πανάκια για σκούπισμα. 

Όσα και να έχει δεν είναι ποτέ αρκετά! Χρησιμοποιήστε τα κάθε φορά που  ακουμπάτε το μωράκι σας στον ώμο σας και δεν φοράτε ρούχα σπιτιού για να ακουμπάει στον ώμο σας. Σπουπίστε τις γουλίτσες του και το προσωπάκι σου! Απολύτως απαραίτητα για τις νέες μανούλες!

  • Πάνες

Ας μη γελιόμαστε! Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο απαραίτητο έξοδο στον οικογενειακό προυπολογισμό. Εμείς σας προτείνουμε οικονομικές πάνες που μπορείτε να προμηθευθείτε εδώ καθώς και προιόντα  για την ολοκληρωμένη φροντίδα του μωρού σας εδώ στις καλύτερες τιμές και με απόλυτη ασφάλεια συναλλαγών.

Για τη μαμά

  • Επιθέματα στήθους

Μπορεί να είστε από τις τυχερές που δεν έχουν μεγάλη ροή γάλακτος και δεν λερώνονται συχνά ωστόσο πολλές γυναίκες έχουν πολύ γάλα με αποτέλεσμα να χρειάζονται αρκετά επιθέματα θηλασμού κατά τη διάρκεια της ημέρας! Απαραίτητο έξοδο για όσο χρονικό διάστημα θηλάζετε!

  • Θήλαστρο

Ο θηλασμός αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει μια μαμά στο μωρό της. Τα ευεργετικά συστατικά της σύνθεσής του, δεν μπορούν να κατασκευαστούν με κανέναν τρόπο εργαστηριακά . Σκεφτείτε ότι κάθε μήνας θηλασμού προσθέτει και μια ακόμη άμυνα προστασίας στο παιδί!. Τί γίνεται όμως όταν μια γυναίκα πρέπει να γυρίσει στη δουλειά από τους πρώτους κιόλας μήνες λοχείας. Η μόνη λύση είναι το θήλαστρο. Yπάρχουν πολλά είδη θήλαστρων που ποικίλλουν σε τιμές.

Kαι μια σημαντική συμβουλή!
Επειδή θα δεχθείτε πολλά δώρα μετά τη γέννηση του μωρού σας ή ακόμη και από τα baby shower που μπορεί να οργανώσουν για εσάς καλό είναι για κάποια πράγματα να περιμένετε!