SEARCH

Πεντανόστιμοι και υγιεινοί σπαραγγοκεφτέδες (για να ξεγελάσετε τα παιδιά να φάνε λαχανικά)!

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Τα περισσότερα παιδάκια δεν έχουν μεγάλη αγάπη στα λαχανικά. Γκρινιάζουν, δεν τα τρώνε, τα αφήνουν στην άκρη του πιάτου τους. Με την παρακάτω συνταγή, όμως, είναι βέβαιο ότι θα λατρέψουν τα σπαράγγια. Γιατί αυτοί οι σπαραγγοκεφτέδες είναι το κάτι άλλο και είναι κεφτεδάκια. Που τα κεφτεδάκια τα λατρεύουν τα παιδιά. Οπότε, μην το σκέφτεστε άλλο. Φτιάξτε τους και θα δείτε ότι θα γίνουν ανάρπαστοι.

 

 

Τι χρειάζεστε
  • 1 κιλό σπαράγγια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 κούπα φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 αβγό
  • 1/3 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/3 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    αλάτι, πιπέρι

 

Τι κάνετε
  • Πλένετε τα σπαράγγια, κόβετε τις σκληρές τους άκρες και τα λιώνετε στο multi.
  • Ανακατεύετε τα λιωμένα σπαράγγια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη φέτα, το αλεύρι, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι.
  • Πλάθετε τους κεφτέδες, τους "πατάτε" με τα χέρια να γίνουν πιο λεπτοί και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.

 

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tags:


tags: