Μαμά αποκαλύπτει το μυστικό για να κοιμούνται περισσότερο τα μωράκια!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μαμά αποκαλύπτει το μυστικό για να κοιμούνται περισσότερο τα μωράκια!

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι γονείς προσπαθούν διακαώς να παρατείνουν τον ύπνο των παιδιών τους για όσο το δυνατόν περισσότερο. Μια μαμά, λοιπόν, αποκαλύπτει το έξυπνο τρικ της που θα βοηθήσει τους γονείς να καταφέρουν να κοιμίζουν τα παιδάκια τους για περισσότερες ώρες.


Η μαμά, με καταγωγή από τη Βόρεια Ιρλανδία, εξήγησε ότι προσπαθούσε για καιρό να σταματήσει τα νυχτερινά ξυπνήματα του 10 μηνών μωρού της στις 4.30-5 το πρωί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και μάλιστα δεν καταλάβαινε τι έκανε λάθος.

«Έχασα το μυαλό μου προσπαθώντας να καταλάβω τι την ξυπνάει κάθε πρωί», είπε. «Νόμιζα ότι ήταν η πείνα της, αλλά ποτέ δεν τρελαινόταν να πάρει το μπουκάλι με το γάλα όταν ξυπνούσε».

 

Μαμά αποκαλύπτει το μυστικό για να κοιμούνται περισσότερο τα μωράκια!

 

«Για χρόνια συνέχιζα να λέω στον εαυτό μου ότι ήταν μια κακή περίοδος που έβγαζε δοντάκια, και πίστευα ότι θα ήταν και εξαντλημένη από τους πόνους, ώστε να καταφέρω να τη βάλω και πάλι για ύπνο. Αλλά η μικρή μου ξυπνούσε. Δοκίμασα τα πάντα, αλλά δε φάνηκε να λειτουργεί τίποτα και είχα παραιτηθεί. Πίστευα ότι από εδώ και στο εξής θα ξυπνάει για πάντα πριν τις 5 πμ».

Η απελπισμένη μαμά διευκρίνισε ότι ένας καλός φίλος τής έδωσε τη λύση. Ποια ήταν αυτή; Το απόλυτο σκοτάδι. Όπως της είπε,  τα μωρά κοιμούνται καλύτερα με πλήρες σκοτάδι εξαιτίας του γεγονότος ότι το σκοτάδι βοηθά στην απελευθέρωση της ορμόνης του ύπνου που ονομάζεται μελατονίνη.

«Είχαμε κουρτίνες στο δωμάτιό της, αλλά ένα πρωί που μπήκα μέσα είδα λίγο φως να διαπερνά πάνω από την κουρτίνα και σκέφτηκα ότι το δωμάτιο ήταν πολύ φωτεινότερο από ό, τι περίμενα. Δεν ήθελα πραγματικά να ξοδέψω μια περιουσία σε νέες κουρτίνες σε περίπτωση που δεν είχαν καμία απολύτως διαφορά στον ύπνο της. Γι' αυτό αποφάσισα να σκεφτώ out of the box και να ψάξω για μια εναλλακτική λύση», δήλωσε η  31χρονη μαμά.

Τελικά, η μητέρα χρησιμοποίησε μαύρες σακούλες σκουπιδιών σε μια προσπάθεια να κάνει το δωμάτιο πιο σκοτεινό.

 

Μαμά αποκαλύπτει το μυστικό για να κοιμούνται περισσότερο τα μωράκια!

 

«Έβαλα τις σακούλες σκουπιδιών στις άκρες του παραθύρου του παιδικού δωματίου απ' όπου έμπαινε το φως. Δε με ένοιαξε νοιάζει καν για το τι μπορεί να σκέφτηκαν οι γείτονες, καθώς ήμουν απελπισμένη που δεν κοιμόταν το παιδί μου», είπε η μητέρα.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι την πρώτη νύχτα κοιμήθηκε μέχρι τις 8 το πρωί. Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Σκέφτηκα ότι ήταν καθαρή τύχη, αλλά από εκείνη τη μέρα κοιμάται σταθερά μέχρι τις 7.30 το πρωί. Είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει», συμπλήρωσε.

 

 

 

 

tags:






tags: