SEARCH

Καρυδόπιτα: Πώς να φτιάξετε την πιο γευστική... ατασθαλία του Σαββατοκύριακου!

Από τη Βασιλική Κίτσου

Το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και ένα γλυκάκι είναι πάντα απαραίτητο.Το all4mama σάς παρουσιάζει την πιο λαχταριστή και ονειρεμένη σιροπιαστή καρυδόπιτα που σίγουρα θα σας θυμίσει την εποχή που ήσασταν παιδί και την τρώγατε από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιά σας.

 

 

Τι χρειάζεστε
  • 6 αυγά
  • 1 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυντζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 1/2 φλυντζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Για το σιρόπι:

  • 2 φλυντζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλυντζάνια τσαγιού νερό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας κονιάκ

 

Τι κάνετε
  • Χτυπάτε δυνατά για 7' στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα και συνεχίζετε να ανακατεύετε πιο ελαφρά.
  • Βουτυρώνετε ένα πυρέξ 20x30 cm και ρίχνετε το μείγμα.
  • Ψήνετε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
  • Δοκιμάζετε βυθίζοντας ένα μαχαίρι για να δείτε αν είναι έτοιμο το γλυκό.
  • Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι.
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε για 5'-7' το σιρόπι μέχρι να δέσει.
  • Ρίχνετε το κονιάκ και το λεμόνι και σιροπιάζετε το γλυκό.
  • Σερβίρετε με παγωτό (προαιρετικά).

 

 

Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμα πιτσάκια με ψωμί του τοστ! (video)

 

 

tags:


tags: