"Η μαμά μου είναι για ψώνια. Τηλεφωνήστε της αν χρειαστώ κάτι"

Με αυτό το σημείωμα άφησε το παιδί της μέσα στο αυτοκίνητο και πήγε σούπερ μάρκετ

 Neetzan Zimmerman

 

 

Μια φωτογραφία που απαθανατίζει ένα βρέφος  κλειδωμένο σε ένα αμάξι στην Ν. Ζηλανδία σόκαρε πολλούς αλλά η αστυνομία  ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να διερευνήσει το θέμα περισσότερο!

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι το μωρό έμεινε μόνο του μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο κοντά σε ένα σουπερμάρκετ με ένα σημείωμα που επεσήμανε στους περαστικούς να επικοινωνήσουν με την  μητέρα του αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

"To σημείωμα γράφτηκε από την πλευρά του μωρού" λέει μια περαστική και αναφέρει: "Η μαμά μου πήγε για ψώνια, τηλεφωνήστε της αν χρειαστώ κάτι" και ακριβώς από κάτω υπήρχε το τηλέφωνο της μαμάς του.

Σύμφωνα με μια ακόμη μαρτυρία δυο περαστικοί κάλεσαν την μητέρα και περίμεναν δίπλα στο αυτοκίνητο μέχρι εκίνη να εμφανιστεί.

Παρά τις ικανοποιητικές αποδείξεις για την ενοχή της μητέρας  ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος ισχυρίστηκε ότι τo γεγονός δεν θα ερευνηθεί μιας και κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν πήγε στο τμήμα να καταθέσει γραπτώς για το τι συνέβη.

"Δε ξέρουμε ποιοι ήταν οι άνθρωποι, δεν ξέρουμε το τηλεφωνικό νούμερο, δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε. Θα είχαμε ξεκνήσει την έρευνα αν είχαμε έστω και μια μαρτυρία αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη".

Αλλά ακόμη και αν κάποιος εμφανιζόταν και πάλι θα ήταν απίθανο να καταδικαστεί η μητέρα.

"Σε περιπτώσεις σαν και αυτήν η μητέρα πετάγεται σε ένα μαγαζί για λίγα λεπτά και επιστρέφει ," ισχυρίζεται ο επικεφαλής Justin Rakena. "Οπωσδήποτε πρέπει να αναφέρεται στην αστυνομία αλλά δεν σημαίνει ότι θα διωχθεί και ποινικώς. Στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει".

http://gawker.com

[photo via Facebook]