Η αληθινή ιστορία του μικρού Έβαν που κινδύνευσε από αφυδάτωση αλλά τα κατάφερε

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

"Παρουσίασε υψηλό πυρετό και το ενδεχόμενο μηνιγγίτιδας ήταν υπαρκτό"
Ο «Γολγοθάς» της Μπέττυ και του Νίκου Θεοφιλάκου, όταν το μόλις ενός μηνός αγγελούδι τους κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης με υψηλό πυρετό στις αρχές της εβδομάδας, κράτησε πέντε ώρες. Για άλλες οικογένειες, όμως, αυτός ο Γολγοθάς που εκτυλίσσεται μέσα στους θαλάμους αυτού του νοσοκομείου κρατά μία ζωή και, δυστυχώς, κάποιες φορές η «Ανάσταση»…  δεν έρχεται ποτέ. Η μικρή ιστορία του Έβαν είναι μικρή, αλλά πολύ σημαντική.

Όλα πήγαιναν ρολόι από την μέρα που γεννήθηκε το αγγελούδι αυτό. Μία χαρά μωρό, υγιέστατο, μία αγκαλιά ελπίδες και χαμόγελα. Στις αρχές της εβδομάδας, όμως, ο Έβαν παρουσίασε υψηλό πυρετό. «Έφτασε 40» λέει η μητέρα του Μπέττυ και μαζί με τον πυρετό που ανέβαινε συνεχώς αυξανόταν και η ανησυχία της. Ο γιατρός της οικογένειας που βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους γονείς, σήκωσε τα χέρια τη Δευτέρα το απόγευμα. «Τώρα στο νοσοκομείο» είπε στους γονείς του νεογνού.
Έτσι ο Έβαν κατέληξε στο Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών του Νοσοκομείου Παίδων της Μελβούρνης.

«Μέσα σε δύο λεπτά από την στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας εδώ, μας ανέλαβαν οι γιατροί» λέει η μητέρα του. Χημικός η ίδια, που εργάζεται σε φαρμακευτική εταιρία, γνώριζε ότι ο πυρετός του Έβαν μπορεί να σήμαινε πολλά πράγματα. Από μία απλή λοίμωξη έως μηνιγγίτιδα. Τις υποψίες της, επιβεβαίωσαν οι γιατροί. «Θα χρειαστεί να κάνουμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις γιατί το ενδεχόμενο μηνιγγίτιδας είναι υπαρκτό» της είπαν, εξηγώντας τόσο σε αυτή όσο και στον σύζυγό της, ότι ο μικρός Έβαν, αρχικά τουλάχιστον, χρειαζόταν να ενυδατωθεί για να μπορέσουν οι γιατροί να βρουν φλέβα και να κάνουν την απαραίτητη εξέταση αίματος.


Η αγωνία, η ανησυχία και ο φόβος φώλιασαν πλέον για τα καλά στο νου και την καρδιά των δύο γονιών. «Όταν ακούσαμε για αφυδάτωση, αρχίσαμε πλέον να φοβόμαστε ότι το παιδί είχε κάτι σοβαρό, κάτι πολύ σοβαρό» μου λένε.

Στην συνέχεια, ο μικρός Έβαν έγινε το… κέντρο του πλανήτη για μία ομάδα παιδιάτρων και νοσοκόμων. Μετά την εξέταση αίματος -που τελικά έγινε μετά από λίγη ώρα- ακολούθησε εξέταση ούρων, παρακέντηση, υπερηχογράφημα, καυτά δάκρυα που κυλούσαν από τα μάτια της Μπέττυς, ματιές ανήσυχες μεταξύ των δύο γονιών, γλυκαγκαλιάσματα και χάδια παρηγοριάς και αγάπης και από τους δύο γονείς στο αγγελούδι τους.

Η ομάδα των γιατρών προσπαθούσε όχι μόνο να τους κρατά ενήμερους αλλά και να τους αναθέτει μικρές ασχολίες που σχετίζονταν με την εξέταση του παιδιού τους. «Δεν φύγαμε λεπτό από το πλευρό του, μας κράτησαν κοντά του και νοιώθαμε παρά την ανησυχία μας χρήσιμοι» μου λένε και διαπιστώνουν και οι δύο ότι αυτό τους κράτησε σχετικά ψύχραιμους εκείνες τις δύσκολες ώρες. Πέντε ώρες πέρασαν έτσι. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν και έφτασε η ώρα μίας ακόμα ενημέρωσης, της σημαντικότερης όλων.

Ο Έβαν είχε ουρολοίμωξη. Τίποτα το τραγικό και μη θεραπεύσιμο, αλλά αν διανοηθεί κανείς ότι ο Έβαν είναι μόλις ενός μηνός, μία ουρολοίμωξη μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραία αν κάτι πάει στραβά.
Ακολούθησε και άλλο υπερηχογράφημα στα νεφρά του νεογέννητου και γύρω στη 1.00 τα ξημερώματα της Τρίτης ο Έβαν έφυγε από το Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών για να μεταφερθεί στον θάλαμο του τρίτου ορόφου όπου και νοσηλεύτηκε.

Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
πηγή: neoskosmos.com