Muffins με σοκολάτα, χωρίς γλουτένη!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

από την *Θέμιδα Καρδιόλακα

Καταπληκτικά muffins με κομματάκια σοκολάτας είναι η πρόταση μας για το Σαββατοκυριακό. Είτε ως επιδόρπιο για να γλυκάνεται τους αγαπημένους σας, είτε ως σνακ για τα παιδιά στο σχολείο, είτε ως κέρασμα στην δουλειά, το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θα μπορέσει να τους αντισταθεί!


Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Muffins με σοκολάτα, χωρίς γλουτένη!

Τι χρειάζεται
  • 200 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ.γλ. baking powder χωρίς γλουτένη
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Τι κάνουμε

ΒΗΜΑ 1ο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 18°C.

ΒΗΜΑ 2ο: Ετοιμάζουμε μια φόρμα για muffins με τα ειδικά χαρτάκια.

ΒΗΜΑ 3ο: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, σόδα, baking powder, αλάτι).

ΒΗΜΑ 4ο: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

ΒΗΜΑ 5ο: Προσθέτουμε τη βανίλια.

ΒΗΜΑ 6ο: Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τα αυγά με το τυρί και τα ρίχνουμε στον κάδο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.

ΒΗΜΑ 7ο: Προσθέτουμε και τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν κορδόνι.

ΒΗΜΑ 8ο: Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας (ή την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

ΒΗΜΑ 9ο: Γεμίζουμε τα χαρτάκια με το μείγμα κατά τα ¾ και τα ψήνουμε για 15-17 λεπτά (κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας).

Muffins με σοκολάτα, χωρίς γλουτένη!H *Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tags:

feautured





tags:

feautured