Kοτόπουλο με τζίντζερ και λαχανικά!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

από την *Θέμιδα Καρδιόλακα

Μία ξεχωριστή πρόταση για κυρίως γεύμα σας έχουμε ετοιμάσει και γι' αυτή την εβδομάδα. Ένα διαφορετικό κοτόπουλο που θα ξετρελάνει τα παιδιά και τους αγαπημένους σας. Μία εύκολη και απλή συνταγή για το μεσημεριανό τραπέζι που θα κάνει το κοτόπουλο σας να μην είναι ποτέ ξανά το ίδιο.


Μερίδες: 4

Συνολικός χρόνος: 80 λεπτά

Kοτόπουλο με τζίντζερ και λαχανικά!

Τι χρειαζόμαστε
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ φρέσκο
  • 4 πατάτες
  • 4 καρότα
  • 4 κολοκυθάκια
  • 10 μανιτάρια λευκά
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε

ΒΗΜΑ 1ο: Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια.

ΒΗΜΑ 2ο: Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο, ένα σκόρδο και τα μπουτάκια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

ΒΗΜΑ 3ο: Ρίχνουμε το λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι, τις δάφνες, το ginger, το αλάτι & το πιπέρι και ανακατεύουμε.

ΒΗΜΑ 4ο: Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 45 λεπτά.

ΒΗΜΑ 5ο: Ρίχνουμε τα λαχανικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15' περίπου ακόμα.

Kοτόπουλο με τζίντζερ και λαχανικά!

H *Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

tags:

feautured

tags:

feautured