Christmas Mudslide Cake

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αυτό το κρεμώδες γλυκό με Kahlua και Irish Cream είναι εμπνευσμένο από κοκτέιλ Mudslide και την συνταγή του A Cozy Kitchen.

Χρόνος προετοιμασίας 20 mins
Χρόνος μαγειρέματος 10 mins
8-12 μερίδες


Υλικά βάση:
1½ κούπα μπισκότα σοκολάτας
3 κουταλιές ζάχαρη
5 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
μια πρέζα αλάτι
γέμιση:
250 γρ. τυρί κρέμα
6 κουταλιές ζάχαρη
115 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
¼ κούπας Irish Cream liqueur
¼ κούπας Kahlua
2½ κούπες καλά χτυπημένη σαντιγύ με μια κουταλιά ζάχαρη άχνη
Θρυμματισμένη σοκολάτα για τη διακόσμηση

Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Φτιάξε τη βάση ανακατεύοντας σ’ ένα μπολ τα μπισκότα με τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Πίεσε τη βάση σε μια μικρή φόρμα και ψήσε την για δέκα λεπτά στον φούρνο. Άφησέ την να κρυώσει.
Σ΄ένα άλλο μπολ χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Ρίξε τη ζάχαρη και τη λιωμένη σοκολάτα. Πρόσθεσε την Ιrish cream και το Kahlua και ανακάτεψε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Πάρε από την σαντιγύ μια κούπα, ένωσέ την με την κρέμα της σοκολάτας και άπλωσέ την στο ψημένο και παγωμένο μπισκότο-βάση. Σκέπασε με μια μεμβράνη και άφησέ το 2 ώρες στο ψυγείο.
Πριν το σερβίρισμα πάρε το υπόλοιπο 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, άτσαλα άπλωσέ την πάνω από την σοκολατένια κρέμα και πασπάλισε με την σοκολάτα.

Μπορείς να κρατήσεις τη βάση μπισκότου με την κρέμα σοκολάτας για μια εβδομάδα στην κατάψυξη και την μέρα που θες το γλυκό απλά να προσθέσεις την σαντιγύ.