Μαθαίνοντας τα παιδιά να είναι υπεύθυνα και αυτόνομα μέσω της τεχνολογίας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Είναι γνωστό ότι η τεχνολογία εξελίσσεται σε ταχύτατους ρυθμούς! Πολλοί ίσως έχουν αγοράσει - αν είναι οπαδοί των gadget - τα γνωστά smartwatch, που έχουν δημιουργήσει γνωστές εταιρείες κινητών, για να έχουν ακόμα πιο "συνδεδεμένη" σχέση με το κινητό τους. Γεγονός που επηρεάζει - θετικά ή αρνητικά - την καθημερινότητά τους και γενικότερα τη ζωή τους.

Από τον περασμένο Ιούλιο, αμερικάνικη γνωστή εταιρία κυκλοφόρησε στην αγορά, ένα αντίστοιχο ρολόι που βάζει σε πρόγραμμα ένα παιδί. Όπως θα δείτε στο βίντεο, ένα παιδί φοράει το συγκεκριμένο ρολόι και με τη βοήθεια του ακολουθεί οδηγίες για να πλύνει τα δόντια του, να τακτοποιήσει τα ρούχα του, να ταϊσει το σκύλο του κ.α. . Όταν το παιδί εκπληρώνει τις δουλειές το ρολόι το επιβραβεύει με ένα check. Το ρολόι μπορεί να συνδεθεί με το κινητό των γονιών του μέσω bluetooth για να μπορούν να προγραμματίζουν τα καθημερινά καθήκοντα του παιδιού τους και παράλληλα να είναι ενήμεροι για το αν ακολουθεί το καθιερωμένο του πρόγραμμα.


Το συγκεκριμένο βίντεο έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και ποικίλες απόψεις. Κάποιοι γονείς λένε ότι δεν μεγαλώνουμε παιδιά ρομπότ, ενώ άλλοι ότι η ρουτίνα είναι απαραίτητη και ότι το συγκεκριμένο gadget είναι χρήσιμο γιατί βοηθά τα παιδιά να γίνουν υπεύθυνα και αυτόνομα.

Η επιλογή είναι δική σας!