Λιγκουίνι με πανσέτα, γλυκιά κολοκύθα και κάστανα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Aπό την Έλσα Νίκα

Εxecutive Chef - Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος


 

Υλικά:

500 γρ. Λιγκουίνι «ΗΛΙΣ»

200 γρ βρασμένα κάστανα κομμένα στα τέσσερα

180 γρ πανσέτα ψιλοκομμένη

300 γρ γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους

3 κ. σ. ελαιόλαδο

1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

60 γρ τριμμένη παρμεζάνα

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ. σ. Φρέσκο ψιλοκομμένο φασκόμηλο

¼ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό

Αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί, απλώνουμε τους κύβους κολοκύθας, πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C για 15᾽-20᾽ μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα μας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι αφού ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε την πανσέτα και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά ανακατεύοντας. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο, το φασκόμηλο και τα κάστανα και μαγειρεύουμε για επιπλέον 2 – 3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε στο μείγμα μας τη κολοκύθα ανακατεύοντας ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το Λιγκουίνι «ΗΛΙΣ» σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό τους. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ζωμό που έχουμε κρατήσει στο τηγάνι μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα και το βούτυρο και σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε αλάτι και πίπερι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το ψιλοκομμένο μαιντανό.

tags:






tags: