Όταν ο ύπνος του μωρού γίνεται το πιο δύσκολο κομμάτι της καθημερινότητας σας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Αυτό που κυρίως δυσκολεύει τη ζωή των νέων γονιών είναι ό ύπνος του μωρού τους. Ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής ενός βρέφους ο ύπνος είναι η πιο σύνθετη και ανυπόφορη κάποιες φορές κατάσταση την οποίαν βιώνει όλη η οικογένεια. Ειδικά η μαμά!


Ακολουθήστε κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν προκειμένου τα μωρά σας να παραδοθούν πιο εύκολα στην αγκαλιά του Μορφέα.

Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να είστε ψύχραιμοι. Μην θυμώσετε, μην πανικοβληθείτε.Τα μωράκια είναι πολύ ευαίσθητα, αντιλαμβάνονται και επηρεάζονται από την ψυχική κατάσταση που βρισκόμαστε. Πολλές φορές, αυτό και μόνο αρκεί για να τα κρατήσει ανήσυχα.

Έπειτα διατηρείστε ένα σταθερό πρόγραμμα μέχρι την ώρα του ύπνου. Κάποιες δραστηριότητες που δίνουν στο μωράκι να καταλάβει πως έρχεται η ώρα να ξεκουραστεί, όπως το μπάνιο, το μασάζ, το τάισμα και το χαμήλωμα του φως στο δωμάτιο του.

Τους τρεις πρώτους μήνες που το στομαχάκι του δεν κρατάει αρκετή ποσότητα φαγητού αναγκαστικά το μωράκι σας θα ξυπνάει για να τρώει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν ξυπνήσει αλλά δεν κλάψει, αφήστε το.

Πολλές φορές τα μωράκια ανοίγουν τα ματάκια τους, εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους και τελικά μετά από λίγο ξανακοιμούνται. Αν όμως κλάψει πάρτε το αγκαλίτσα και δείτε τι μπορεί να χρειάζεται. Δοκιμάστε ακόμη και να του τραγουδήσετε νανουρίσματα την ώρα που πίνει το γάλα του για να αρχίσει να χαλαρώνει.

Μην ξεχνάτε ότι τα μωράκια κλαίνε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο…. Μπορεί να φοβούνται, να έχουν πονάκια,  να κρυώνουν ή να πεινούν. Φροντίστε τα με αγάπη, στοργή για να νιώσουν ήρεμα και ασφαλή