Χριστουγεννιάτικα pop cakes

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Είναι η εποχή που ζητάει γλυκίσματα!
Κι όσο κι αν οι πρωταγωνιστές λέγονται μελομακάρονα και κουραμπιέδες, η σοκολάτα δεν γίνεται ποτέ να παραμεριστεί.
Συνδυάζουμε λοιπόν μελομακάρονα, κακάο και κουβερτούρα και απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα!

cake-pops-chocolateΥλικά :
10 μελομακάρονα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
50 γρ. κακάο
30 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. τρίμμα παντεσπάνι ή κέικ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη


Μέθοδος Εκτέλεσης :
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μελομακάρονα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μέχρι να πάρει το μίγμα μορφή ζυμαριού.
Βάζουμε το ζυμάρι στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
Πλάθουμε σε μπαλάκια το ζυμάρι και καρφώνουμε τα καλαμάκια για cake pops στο κέντρο της μπάλας μας. Βάζουμε τα μπαλάκια μας στην κατάψυξη για να σφίξουν.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μας και με προσοχή ρολάρουμε τα μπαλάκια μέχρι να επικαλυφθούν πλήρως με τη σοκολάτα.
Τα τοποθετούμε κάθετα σε μια κούπα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από την περιττή σοκολάτα προσέχοντας να μην ακουμπάει το ένα μπαλάκι το άλλο.
Τα πασπαλίζουμε με πολύχρωμα ζαχαρωτά για ντεκόρ της αρεσκείας μας.
Καλή απόλαυση!!!