Υγιεινή pizza με βάση από μπρόκολο!
Δημοσιεύθηκε στις
από την *Θέμιδα Καρδιόλακα
Μία υπέροχη και νηστίσιμη pizza με βάση από μπρόκολο για τα παιδιά σας και τους αγαπημένους σας έχει η συνταγή της ημέρας.
Μερίδες: 3
Τι χρειαζόμαστε
- 500 γρ. μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης
- 2 αυγά
- 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 80 γρ. τριμμένο τυρί cheddar
- 1 κ.γλ. ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- 1 ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 3 κ.γλ. ξύδι Balsamico
TOPPINGS
- 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 10 τοματίνια
Τα βήματα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΒΗΜΑ 1ο: Βάζουμε όλα τα υλικά το μούλτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Όση περισσέψει αποθηκεύεται στο ψυγείο για μερικές ημέρες.
ΓΙΑ ΤΗΝ PIZZA
ΒΗΜΑ 2ο: Βράζουμε το μπρόκολο για 6-7 λεπτά.To πολτοποιούμε στο μούλτι.
ΒΗΜΑ 3ο: Βάζουμε σε ένα μπολ το μπρόκολο, τα τυριά, τα αυγά, την ρίγανη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
ΒΗΜΑ 4ο: Απλώνουμε με τα χέρια μας το μίγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και δημιουργούμε μία στρογγυλή βάση πίτσας.
ΒΗΜΑ 5ο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η βάση.
Τη γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
ΒΗΜΑ 6ο: Απλώνουμε στην πίτσα την σάλτσα, ρίχνουμε το τυρί και τα τοματίνια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
H *Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"