Q&A: «Το παιδί μου είναι ανόρεκτο. Τι μπορώ να του δώσω για να του ανοίξει η όρεξη»;”

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ερώτηση:

Το παιδί μου είναι 9 χρονών και δεν τρώει τίποτα. Πέρασε γρίπη αλλά εδώ και μια εβδομάδα δεν τρώει. Με το ζόρι πίνει λίγο νερό. Επισκεφθήκαμε παιδοψυχίατρο, η οποία διαπίστωσε αγχος. Θα ήθελα την γνώμη σας για το τι θα μπορούσα να του δώσω για να ηρεμήσει το στομάχι του και να ανοίξει η όρεξη του. Στο σχολείο σχεδόν δεν τρώει, πηγαίνει με κλάματα. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Πείτε μου την γνώμη σας τουλάχιστον όσον αφορά την ηρεμία του στομάχου. Ευχαριστώ.


Απάντηση:

Μια απελπισμένη μητέρα ζητάει βοήθεια για το απελπισμένο επίσης ΠΑΙΔΙ της που με τον δικό του τροπο και αυτό ζητάει την βοήθεια της! Ειναι ξεκάθαρο ότι κάτι εχει συμβεί στο σχολείο το οποίο επηρεάζει και φοβίζει το ΠΑΙΔΙ. Ομως η ηλικία του ειναι τέτοια που κανονικά θα ΠΡΕΠΕΙ να ΜΠΟΡΕΙ να εκφράσει το πρόβλημα του. Γιατι δεν μιλάει; Γιατι η παιδοψυχίατρος δεν κατάφερε να εκμαιεύσει τι ακριβώς συμβαίνει και μίλησε μόνο για κάποιο άγχος; Μήπως έχουμε μπουλινγκ απο τους φίλους η’ συμμαθητές του;

Επειδη φαίνεται ότι το πρόβλημα ειναι μάλλον ψυχολογικό, προς αυτή την κατεύθυνση θα ΠΡΕΠΕΙ να το ψάξετε άμεσα καθως η άρνηση τροφής ειναι ενα παρά πολυ σοβαρό πρόβλημα το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να αποκατασταθεί πολυ γρήγορα διοτι αν τα πράγματα ειναι οπως περιγράφονται τότε το ΠΑΙΔΙ κινδυνεύει να υποστεί σοβαρές σωματικές βλάβες οπως αφυδάτωση, διαταραχές των ηλεκτρολυτών , νεφρική επιβάρυνση κλπ.

Μιλήστε με τους δασκάλους του, μιλήστε με τον ψυχίατρο, μιλήστε με τον ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ. Μην ψάχνετε να του δώσετε κάτι για να ηρεμήσει το στόμαχι του και να του ανοίξει η όρεξη. Χάνετε πολύτιμο χρόνο! Προσπαθήστε με την βοήθεια των ειδικών να βρείτε την πηγή του προβλήματος και τότε θα το λύσετε επιτυχώς.