Το γράμμα μιας μαμάς στον Άγιο Βασίλη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το γράμμα μιας μαμάς στον Άγιο Βασίλη

Της Τζίνας Γαβαλά,
Δημοσιογράφος


Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Είναι το τρίτο γράμμα που σου γράφω αυτές τις μέρες. Το πρώτο ήταν του Γιάννη μου και το δεύτερο του Γιώργου μου. Ο Γιάννης ζήτησε ένα τάμπλετ και ο Γιώργος ένα τραμπολίνο. Φυσικά, σου γράψαμε και πόσο καλά παιδιά ήταν την χρονιά που πέρασε και σου είπαν αλήθεια. Ήταν τα καλύτερα παιδιά του κόσμου. Είμαι πολύ περήφανη για εκείνα Άγιε Βασίλη. Και, γι’ αυτό, ως μαμά τους, νιώθω πολύ μεγάλη ανάγκη να σου γράψω και εγώ. Θα μπορούσα να σου ζητήσω πολλά. Δεν τολμώ να ζητάω πολλά από τους ανθρώπους, από σένα όμως θα το έκανα. Γιατί εσύ πραγματοποιείς όντως τα όνειρα όσων στα ζητάνε. Θα μπορούσα να σου ζητήσω περισσότερο ύπνο. Περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου. Περισσότερες μέρες διακοπές. Ένα ταξίδι στο εξωτερικό μαζί τους. Κατά προτίμηση στην Disneyland στο Ορλάντο. Θα μπορούσα να σου ζητήσω να μην χρειαστεί να γίνω αυστηρή μαζί τους την χρονιά που θα έρθει. Και εκείνα να μην ξανατσακωθούν. Ούτε να χτυπήσουν. Ούτε να στενοχωρηθούν. Θα μπορούσα να σου ζητήσω να μην ξαναπιαστώ στην πλάτη τόσο που να μην μπορώ ούτε να περπατήσω. Να μην νιώσω αυτήν την κούραση που είναι τόσο έντονη που μου στερεί προσωπικές στιγμές που δεν γυρνούν πίσω. Να δω λίγο περισσότερο θέατρο και να επισκεφτώ εκθέσεις. Πολλές περισσότερες βόλτες. Άραγμα στον καναπέ με ταινία (όχι παιδική) και ποπ κορν. Θα μπορούσα να σου γράψω δεκάδες πράγματα για τα οποία λέω κατά καιρούς «Αχ να μπορούσα...»
Αλλά δεν θα το κάνω Άγιε μου Βασίλη. Δεν θέλω να στα ζητήσω γιατί αν είναι όλα αυτά να συμβούν θα τα καταφέρω εγώ για τον εαυτό μου αλλά και για εκείνα. Αν και κάποια από αυτά που ανέφερα δυστυχώς πρέπει να συμβούν γιατί μέσα από όλα αυτά τα βήματα της ζωής ωριμάζουν οι άνθρωποι.
Αυτό που θα σου ζητήσω όμως είναι να μην σβήσεις ποτέ από τα όνειρά τους Άγιε Βασίλη. Θα σου ζητήσω, όταν έρθει αναπόφευκτα η στιγμή που δε θα πιστεύουν πια σε σένα, οι χαρές που τους πρόσφερες να αποτελέσουν μια σημαντική επένδυση για το μέλλον τους. Η ανυπομονησία για τα δώρα σου και ο ενθουσιασμός όταν εσύ τους τα φέρνεις να είναι το υπόβαθρο στη ζωή τους για να μην σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται. Να ονειρεύονται παιχνίδια όσο είναι ακόμα παιδιά, επιτυχίες όσο μεγαλώνουν, εμπειρίες σε κάθε φάση της ζωής τους. Να ονειρεύονται Άγιε μου Βασίλη. Να επιθυμούν και να πραγματοποιούν. Να γνωρίζουν τις έννοιες της ελπίδας, της προσμονής, της γενναιοδωρίας, της καλοσύνης, της συνέπειας.
Κάνεις σπουδαία πράγματα Άγιε Βασίλη. Χτίζεις γερά θεμέλια. Μην απογοητεύσεις τα παιδιά μου και όταν μεγαλώσουν σου υπόσχομαι πως θα τα θυμάσαι και θα τα καμαρώνεις και εσύ. Και σου δίνω τον λόγο μου πως και εγώ με τη σειρά μου έκανα τα πάντα για να είμαι καλή μαμά. Και θα συνεχίσω για πάντα να το κάνω.
Σε περιμένουμε και εμείς και τα μπισκοτάκια με το γάλα σου μπροστά από το τζάκι. Εσένα και όλους τους συμβολισμούς σου. Ευχαριστώ Άγιε Βασίλh