Το Άνθος του χιονιού με την Ε. Γεροκώστα και τον Π. Τερζάκη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ένα άνθος γεννιέται στο χιόνι λίγο πριν την Πρωτοχρονιά… δύο φωνές: η μία αφηγείται παραμύθια και η άλλη μας τραγουδά ιστορίες από όλο τον κόσμο.

Πώς δημιουργήθηκαν οι πρώτες νιφάδες; Ζει το κοριτσάκι με τα σπίρτα; Τι ετοιμάζουν οι καλικάντζαροι πριν τα Θεοφάνεια;


Το Άνθος του χιονιού με την Ε. Γεροκώστα και τον Π. Τερζάκη

Το τραγούδι του Παναγιώτη Τερζάκη και η αφήγηση της Εύης Γεροκώστα γίνονται οδηγοί σε ένα μελωδικό, συναρπαστικό και γιορτινό ταξίδι αγάπης, εκεί ψηλά στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα!

Αφήγηση: Εύη Γεροκώστα
Τραγούδι, κιθάρα, κρουστά: Παναγιώτης Τερζάκης
Η παράσταση απευθύνεται σε μικρούς και σε μεγάλους.

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:00
Είσοδος ελεύθερη
Καταφύγιο Μπάφι – Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας

Λίγα λόγια για τους πρωταγωνιστές!

ΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ

Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και λογοτεχνική μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Εργάστηκε σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος, στο ΕΚΕΜΕΛ-Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου, από το 2004 έως το 2014 ήταν υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ενώ από το 2014 συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά και τα αγγλικά περισσότερα από 130 βιβλία για παιδιά και ενήλικες.
Έχουν εκδοθεί έξι εικονογραφημένα βιβλία της για μικρούς και μεγάλους ενώ δύο ακόμη είναι υπό έκδοση.
Το 2002 μια κόκκινη κλωστή την έφερε στο δρόμο της αφήγησης. Αφηγείται επαγγελματικά σε μικρούς και μεγάλους από το 2003 και παραστάσεις της φιλοξενούνται σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, μουσικές σκηνές, θέατρα, φεστιβάλ κ.α., στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πειραματιστεί συνδυάζοντας την αφήγηση με άλλες τέχνες: μουσική, ζωγραφική, χορός, θέατρο.
Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στην αφήγηση παραμυθογραμμένων ιστοριών της λογοτεχνίας για μικρούς, και για ενήλικες. Μια άλλη προσέγγιση της λογοτεχνίας, ιστορίες που σαγηνεύουν όσους τις ακούν, κυρίως όμως εκείνη. Από το 2015 μοιράζεται την εμπειρία της με τους ενήλικες σπουδαστές της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ
Με ένα ευρύ και πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο ο Παναγιώτης Τερζάκης τραγουδά, παίζει και γράφει από το 2004.
Το ιδιαίτερο χρώμα και η προσαρμοστικότητα της φωνής του υποστηρίζουν διαφορετικά είδη τραγουδιού -από το κλασσικό και μοντέρνο ρεπερτόριο στα αφροαμερικάνικα σπιρίτσουαλς και τη τζαζ και από τα art songs στο δημοτικό τραγούδι και τη φόλκ. Mέσα από ατομικά ρεσιτάλ, δρώμενα και θεατρικές παραγωγές και με σημαντικές συνεργασίες σε όλο τον κόσμο έχει παρουσιάσει ποικίλα projects στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, γιαπωνέζικα, εβραϊκά και φυσικά στη μητρική του γλώσσα παρουσιάζοντας θεματικές παραστάσεις ειδικά προσαρμοσμένες για το εκάστοτε κοινό.
'Εχει εμφανιστεί στην Αμερική, την Ευρώπη αλλά και την Κίνα αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.
Το πρώτο του άλμπουμ με ελληνικά δημοτικά τραγούδια μέσα από ένα νέο αφαιρετικό πρίσμα και τον γενικό τίτλο "Far Away Land" απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και συμπεριλήφθηκε στο Top-100 των World Music Charts της εταιρείας διανομής στην Αμερική βάσει πωλήσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία.
Tον Φεβρουάριο του 2012 κυκλοφόρησε ψηφιακά διεθνώς το αγγλόφωνο EP "FREE", ένα avant Americana fusion που περιλαμβάνει νέες εκτελέσεις τριών τραγουδιών των Sam Cooke, John Denver και Trent Reznor- για πρώτη φορά από Έλληνα τραγουδιστή- καθώς και μία νέα σύνθεση του Παναγιώτη.
Τον Ιούνιο του 2016 κυκλοφόρησε από την "Οδό Πανός" το CD "Οι μπαλάντες της Νόνης" σε μουσική Τάσου Καρακατσάνη και ποίηση Νόνης Σταματέλου. Ο Παναγιώτης ερμηνεύει τρία τραγούδια του συνθέτη.
Την περίοδο 2016-17 συμμετείχε στην επιτυχημένη παιδική παράσταση "Ο Ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα" (η οποία και συνεχίζεται στο θέατρο ΟΛΒΙΟ). Τα τραγούδια κυκλοφόρησαν πρόσφατα και σε digital μορφή από την Subways Music.