Τι μπορεί να κάνει το παιδί σας στην ηλικία των 3-6 μηνών ; (Τέστ ανάπτυξης)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

mandou
Πρόκειται για μία σειρά από 8 ερωτηματολόγια, ανά τρίμηνο, σχεδιασμένο από τον κ. Στέλιο Μαντούδη, Αναπτυξιακό Εργοθεραπευτή,

Σήμερα, οι γονείς, κάνοντας το τεστ ανάπτυξης για γονείς, μπορούν να γνωρίζουν αν το παιδί τους μεγαλώνει σύμφωνα με την χρονολογική του ηλικία.


Τι είναι ο αναπτυξιακός έλεγχος; Ο αναπτυξιακός έλεγχος εξετάζει τους τομείς ανάπτυξης ενός παιδιού. Είναι ένα σύντομο τεστ που μας δείχνει εάν ένα παιδί έχει κατακτήσει τις βασικές αναπτυξιακές δεξιότητες (ανάλογα με την ηλικία) έγκαιρα ή παρουσιάζει κάποια καθυστέρηση. Η ανάπτυξη του παιδιού σας καθώς και ο τρόπος με τον οποίο παίζει, μιλάει, ενεργεί μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για την ανάπτυξη του.

Το νεογέννητο σας στην ηλικία 3-6 μηνών, μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα από όσα νομίζετε! Από το πιο απλό, να φέρνει τα χεράκια του στο στόμα, μέχρι να βγάζει φωνούλες και ήχους! Στον τομέα της λεπτής- αδρής κινητικότητας θα παρατηρήσετε ότι μπορεί να ελέγχει το κεφαλάκι του σε όρθια θέση, κρατάει αντικείμενα με τα δύο του χέρια, κουνάει χέρια-πόδια ασυντόνιστα και μπορεί να τεντώσει τα ποδαράκια του σε ξαπλωτή θέση.
Μπορείτε τώρα να κάνετε μόνοι σας το τεστ ανάπτυξης και να δείτε πόσα αναπτυξιακά ορόσημα έχει κατακτήσει το μωρό σας!

Κατεβάστε τώρα το Τεστ Ανάπτυξης