Τα 7χρονα πλέον σερφάρουν!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

shutterstock_119146813

Όχι δεν είναι ψευδαίσθηση. Τα 7χρονα πλέον σερφάρουν στο διαδίκτυο! Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Δικτύου σύμφωνα με πρόσφατη έρευνά του μας ενημερώνει πως το από τα 7 τους πλέον τα παιδιά «λιώνουν» μπροστά στην οθόνη τους για πολλές ώρες, κάνοντας το πληκτρολόγια προέκταση του χεριού τους.


Έκρηξη στο σερφάρισμα!

Πάνω από τους 3 στους 5 ανήλικους μεταξύ 7 έως 12 ετών χρησιμοποιούν κάθε μέρα ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ και τα 5 ανοίγουν το pc τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αν τώρα ρίξουμε μία ματιά στα παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών τότε εκεί τα νούμερα ξεφεύγουν! Το 93,3% των παιδιών αυτών, λοιπόν, σερφάρουν στο Ίντερνετ. Το μέρος που προτιμούν να λιώνουν για ώρες σε ποσοστό αγγίζει το 90%, ενώ ακολουθούν το σχολείο και τα Ίντερνετ καφέ.

Σερφάρουν και από ταμπλετ!

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών «καμένων» πραγματοποιεί τις διαδικτυακές της βόλτες από φορητό υπολογιστή (41,9%), πλέον πάνω από ένα στα έξι παιδιά συνδέεται στο Ίντερνετ μέσω του τάμπλετ και 5,2% από το κινητό τηλέφωνο.

Πού λιώνουν τα 7χρονα;

Οι μικροί ανήλικοι σέρφερ προτιμούν να κολλάνε μπροστά στην οθόνη τους κάνοντας το αγαπημένο τους χόμπι που δεν είναι άλλο από τα παιχνίδια, αλλά δε μένουν μόνο εκεί, κατεβάζουν και τα αγαπημένα τους τραγουδάκια (που έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι για το αν είναι το Μάγια η μέλισσα ή έχουν αλλάξει το επίπεδο και εκεί ακούγοντας κάτι σε Παντελίδη)  , ενώ στην τρίτη θέση της έρευνας έρχεται το googlaρισμα πληροφοριών.