Τα πιο νόστιμα σκέτα μακαρόνια έχουν τα δικά τους μυστικά!

Δημοσιεύθηκε στις

από την *Θέμιδα Καρδιόλακα

Μερίδες: 4


Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Τα πιο νόστιμα σκέτα μακαρόνια έχουν τα δικά τους μυστικά!

 

Ξέρετε πόσες φορές έχουν έρθει παιδιά στο σπίτι μου και ενώ έχω μαγειρέψει μακαρόνια (σιγουράκι με τα παιδιά) με φοβερή σάλτσα ακούω το φοβερό: "Δε θέλω σάλτσα. Μόνο τυρί". Και μου γυρίζει λίγο το μάτι, αλλά τι να πεις εκείνη τη στιγμή στο καλεσμένο παιδάκι; "Γιατί αγάπη μου θέλεις να φας σκέτα άσπρα μακαρόνια με τυρί ενώ σου έχω ετοιμάσει φοβερή σαλτσούλα με τόσες βιταμίνες;"

Μία, δύο, τρεις, ε, δεν άντεξα η γυναίκα. Αποφάσισα ότι θα πρέπει να φτιάξω μία μακαρονάδα "σκέτη", η οποία όμως θα είχε μέσα έξτρα πραγματάκια, θρεπτικά, υγιεινά. Ξέρετε τώρα. Τα κλασικά που κάνω.

Αφού λοιπόν πειραματίστηκα, κατέληξα σε μία φοβερή version της σκέτης μακαρονάδας με τυρί, με τα δικά μου μυστικά συστατικά μέσα. Ποια είναι αυτά; Λοιπόν, κάθεστε (εδώ κανονικά θα πρέπει να ακουστούν τυμπανοκρουσίες, αλλά δεν διαθέτει το site, οπότε κάντε ότι τις ακούτε); Λαχανικά (αυτό θα έπρεπε να το περιμένετε) και άσπρα φασόλια! Oh, yeah! Άσπρα φασόλια my friend!

Και τι έχουμε στο τέλος; "Σκέτα μακαρόνια" με βιταμίνες από τα λαχανικά (το ζωμό για την ακρίβεια που έχουμε φτιάξει) και πρωτεΐνη. Ένα πλήρες δηλαδή γεύμα!

Φυσικά αυτή η συνταγή γίνεται με ό,τι είδους μακαρόνια τραβάει η όρεξή μας.

Τα πιο νόστιμα σκέτα μακαρόνια έχουν τα δικά τους μυστικά!

Τι χρειαζόμαστε
  • 1 πακέτο Spaghetti
  • 80 γρ. φασόλια άσπρα
  • 1.100 ml. ζωμό λαχανικών
  • 1 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Τι κάνουμε

ΒΗΜΑ 1ο: Βράζουμε τα φασόλια. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε το μούλτι. Προσθέτουμε 1/4 κούπας νερό και τα πολτοποιούμε.

ΒΗΜΑ 2ο: Ετοιμάζουμε τον ζωμό λαχανικών.

ΒΗΜΑ 3ο: Προσθέτουμε μέσα τα φασόλια και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε για να διαλυθούν.

ΒΗΜΑ 4ο: Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να ρουφήξει τον ζωμό. (Αν δούμε ότι χρειάζεται λίγο περισσότερο νερό, το προσθέτουμε), Αλατοπιπερώνουμε προαιρετικά.

ΒΗΜΑ 5ο: Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

 

Τα πιο νόστιμα σκέτα μακαρόνια έχουν τα δικά τους μυστικά!

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

tags:

feautured





tags:

feautured