Συμβουλές για μια υγιή εγκυμοσύνη!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

της Σοφίας Χαλκίτη

Η ζωή σας αλλάζει εξ ολοκλήρου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και μέσα από αυτήν αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιες κακές συνήθειες θα πρέπει να της ξεχάσεις. Το μωρό σου χρειάζεται μια υγιή μητέρα για να μεγαλώσει σωστά.
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να του δείξεις πόσο πολύ το αγαπάς ακόμα και όταν είναι μέσα στην μήτρα σου!
Πως; Προστατεύοντας την υγεία σου και ταυτόχρονα και την δική του.


1. ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ: Απαγορεύεται ρητά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η νικοτίνη περνάει μέσα από τον πλακούντα επηρεάζοντας την ανάπτυξη του εμβρύου με την πιθανότητα πρόωρου τοκετού ή αποβολής.

2. ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρες , αλλά είναι απαραίτητες. Με την συμβουλή του γιατρού σας μέσα απο τις μηνιαίες εξετάσεις ελέγχεται η κατάσταση της εγκυμοσύνης και του μωρού.

3. ΦΑΤΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΙΠΛΑ: Η ανάγκη σας σε θερμίδες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνεται. Αυτό σημαίνει 200-300 θερμίδες περισσότερες. Η ανάγκη όμως για βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά τριπλασιάζεται. Για αυτό φροντίστε να τρέφεστε καλύτερα αλλά όχι περισσότερο. Το κρέας , τα αυγά , τα όσπρια και τα αποξηραμένα φρούτα είναι πηγές πρόσληψης σιδήρου που είναι βασικός για το αίμα και την ανάπτυξη των οργάνων του εμβρύου.

4. ΝΕΡΟ: Πιείτε άφθονο νερό , καλό είναι να καταναλώνετε 2 λίτρα νερό την ημέρα , αναπληρώνετε το αμνιακό υγρό και ενισχύετε την ροή του αίματος , ώστε να φτάνει περισσότερο οξυγόνο στο μωρό σας.

5. ΕΡΓΑΣΙΑ: Φροντίστε για ένα υγιή και ασφαλές τρόπο και χώρο εργασίας. Εαν οι συνθήκες δουλειάς σας, εκθέτουν το αγέννητο μωρό σας σε κίνδυνο μιλήστε με τον εργοδότη σας.

Συμβουλές για μια υγιή εγκυμοσύνη!

6. ΜΗΝ ΚΡΑΤΙΕΣΤΕ: Επισκεφθείτε το μπάνιο μόλις νιώσετε την ανάγκη. Το να αναβάλλετε την ανακούφιση της κύστης ενισχύει την πιθανότητα της ουρολοίμωξης.

7. ΕΣΩΡΟΥΧΑ: Μην φοράτε στενά εσώρουχα που να σας δυσκολεύουν και πιέζουν την κοιλιά σας . Επίσης προμηθεύσου ειδικά σουτίεν εγκυμοσύνης.

8. ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ: Η ήπια γυμναστική κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ ευεργητική. Η κίνηση των μυών κάνει στο μωρό σας ένα ελαφρύ μασαζ όπου το χαλαρώνει και το κάνει χαρούμενο .
*Πάντα να συμβουλεύεστε στο γυναικολόγος σας πριν ξεκινήσετε κάποιου είδους γυμναστική. Γιατί εγκυμοσύνη από εγκυμοσύνη είναι διαφορετική.