Στην παραλία μετά τον τοκετό. Από τον dr Σοφοκλή Χατζημωυσή

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού και όλοι αναζητούμε τη θάλασσα όχι μόνο για να κολυμπήσουμε αλλά και για να αισθανθούμε την αναζωογονητική αύρα της σε ένα διαφορετικό περιβάλλον που το έχουμε ως διαλειμματική ανάγκη στις στρεσογόνες συνθήκες ενός ολόκληρου χρόνου.

Κάθε φορά μου μεταφέρονται οι έγνοιες και τα άγχη ακόμα και των ωραιότερων γυναικών – μαμάδων για τη διαφορετική εικόνα που παρουσιάζουν στην παραλία μετά τον τοκετό: ένα πρόσωπο που έχει χάσει τις γωνίες του, κυτταρίτιδα και χαλάρωση στα κάτω άκρα, τοπικό λίπος (ψωμάκια) που δεν υπήρχαν και φυσικά αυξημένο νούμερο βάρους όταν ζυγίζονται στη ζυγαριά!


Ασφαλώς θα λέγαμε ότι όλα τα παραπάνω είναι αναμενόμενα μετά από μία εγκυμοσύνη.. Ναι, αλλά ταυτόχρονα είναι ενοχλητικό για τις γυναίκες και φυσικά για τους συζύγους τους και ας μη το εκφράζουν… Και όμως τα πράγματα είναι απλά: Αν στοχευμένα εξατομικευμένα και μεθοδικά εφαρμόζαμε φυσικές ιατρικές θεραπείες τους προηγούμενους μήνες, θα μπορούσαν οι μαμάδες να παραμείνουν ωραίες και νέες μετά τον τοκετό…

Η διαδικασία της αισθητικής αλλαγής της αρχιτεκτονικής των χαρακτηριστικών κάθε νέας μητέρας υπόκειται στη φυσιολογική αλλαγή των ορμονικών ισορροπιών, γεγονός που απαιτεί φυσικές ιατρικές προσεγγίσεις για την πλήρη επαναφορά. Ο σεβασμός στις φυσιολογικές λειτουργίες με φυσικές θεραπείες αποκατάστασης επιφέρει εκτός από το φυσικό επιθυμητό αποτέλεσμα και τη ψυχοσωματική ευεξία που αναζητά και έχει ανάγκη κάθε μητέρα μετά τον τοκετό.

 

Δρ. Σοφοκλής Χατζημωυσής

Κηφισίας 22 Αθήνα
2107485184
www.drsofoklis.gr
email:drsofoklis@gmail.com