Σουφλέ τυριών με μπρόκολο!
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
από την *Θέμιδα Καρδιόλακα
Ένα λαχταριστό σουφλέ τυριών είναι η πρότασή μας γι' αυτή την εβδομάδα. Εύκολο, γρήγορο και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!
Μερίδες: 10
Τι χρειαζόμαστε
- 150 γρ. μπρόκολο
- 500 γρ. τυρί γκούντα
- 200 γρ. τυρί έμενταλ
- 200 γρ. κασέρι γλυκό
- 120 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 500 ml. γάλα φρέσκο
- 170 ml. γάλα εβαπορέ
- 4 φύλλα κρούστας
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε
ΒΗΜΑ 1ο: Βράζουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά και το πολτοποιούμε στο multi.
ΒΗΜΑ 2ο: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, το μπρόκολο, το βούτυρο, τα αυγά, τα γάλατα, πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι.
ΒΗΜΑ 3ο: Σε ένα πυρέξ στρώνουμε εναλλάξ ένα φύλλο κρούστας και από πάνω γέμιση, δεύτερο φύλλο και γέμιση κ.ό.κ.
ΒΗΜΑ 4ο: Αφήνουμε το σουφλέ μία ώρα έξω από το ψυγείο.
ΒΗΜΑ 5ο: Το ψήνουμε στους 160ºC για 1 ώρα.
ΒΗΜΑ 6ο: Σερβίρεται ζεστό.
H *Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"