Σουφλέ τυριών με μπρόκολο!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

από την *Θέμιδα Καρδιόλακα

Ένα λαχταριστό σουφλέ τυριών είναι η πρότασή μας γι' αυτή την εβδομάδα. Εύκολο, γρήγορο και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!


Μερίδες: 10

Σουφλέ τυριών με μπρόκολο!

Τι χρειαζόμαστε
  • 150 γρ. μπρόκολο
  • 500 γρ. τυρί γκούντα
  • 200 γρ. τυρί έμενταλ
  • 200 γρ. κασέρι γλυκό
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 500 ml. γάλα φρέσκο
  • 170 ml. γάλα εβαπορέ
  • 4 φύλλα κρούστας
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε

ΒΗΜΑ 1ο: Βράζουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά και το πολτοποιούμε στο multi.

ΒΗΜΑ 2ο: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, το μπρόκολο, το βούτυρο, τα αυγά, τα γάλατα, πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι.

ΒΗΜΑ 3ο: Σε ένα πυρέξ στρώνουμε εναλλάξ ένα φύλλο κρούστας και από πάνω γέμιση, δεύτερο φύλλο και γέμιση κ.ό.κ.

ΒΗΜΑ 4ο: Αφήνουμε το σουφλέ μία ώρα έξω από το ψυγείο.

ΒΗΜΑ 5ο: Το ψήνουμε στους 160ºC για 1 ώρα.

ΒΗΜΑ 6ο: Σερβίρεται ζεστό.

Σουφλέ τυριών με μπρόκολο!H *Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tags:

feautured





tags:

feautured