To πιο νόστιμο σοκολατένιο cake ψυγείου είναι χωρίς ζάχαρη!
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
Ένα σοκολατένιο γλυκό τόσο νόστιμο και τόσο υγιεινό για μικρούς και μεγάλους.
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Τι χρειαζόμαστε (10 μερίδες)
- 400 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή μπισκότα χωρίς γλουτένη
- 120 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
- 175 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μέλι
Τι κάνουμε
ΒΗΜΑ 1 : Βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε με έναν πλάστη.
ΒΗΜΑ 2: Κόβουμε τα βερίκοκα σε κυβάκια.
ΒΗΜΑ 3: Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα βερίκοκα και τα ανακατεύουμε.
ΒΗΜΑ 4: Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα, το βούτυρο και το μέλι.
Τα ρίχνουμε στο μπολ καλύπτοντας με σοκολάτα όλα τα μπισκότα και τα βερίκοκα.
ΒΗΜΑ 5: Βάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα για κέικ στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"