Σοκολατάκια με κάσιους και κινόα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σοκολατάκια με κάσιους και κινόαΑπό την Αρετή Καφαντάρη,
BSc Marketing, MBA, Σύμβουλος Διατροφολόγος, Raw Food Chef, Juice Therapist

Υλικά:
1κ.σ. λάδι καρύδας
½ κούπα νιφάδες κινόα πλυμμένες και στεγνές
½ κούπα κομμένα κάσιους ανάλατα
1 κ.γ. αλάτι
λίγο ροζ πιπέρι
125 γρ. Σοκολάτα υγείας


Εκτέλεση:
1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το λάδι καρύδας και προσθέτουμε την κινόα. Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε για 4-5’ μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
2. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τα κάσιους, το αλάτι, και το πιπέρι.
3. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
4. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε καλά!
5. Πέρνουμε χριστουγεννιάτικες θήκες για muffins και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε θήκη από το μείγμα μας.
6. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30᾽μέχρι να γίνουν σκληρά.

Διατηρούνται στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε το Χριστουγεννιάτικο τσάι μας και τα απολαμβάνουμε!