Σαλάτα κους κους με μυρωδικά. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Chef: Ali Shanawany

Μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας


 

ΥΛΙΚΑ

 

Χυμό από λεμόνι και λάιμ

1 πακέτο Κουσκουσέ «ΗΛΙΣ»

2 ματσάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο

Λίγα φυλλαράκια μέντας (προαιρετικά)

Αγγουράκι σε κύβους

Τομάτα σε ζαράκια (μόνο το δέρμα της τομάτας)

Μισό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

Ξύσμα από λάιμ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Σαλάτα κους κους με μυρωδικά. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Σαλάτα κους κους με μυρωδικά. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε το ζυμαρικό μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Έπειτα το στραγγίζουμε και αφού το κρυώσουμε & προσθέσουμε αρκετό ελαιόλαδο ξεκινάμε με την προετοιμασία των υπόλοιπων υλικών.

Πλένουμε τα μυρωδικά μας, μαιντανό, δυόσμο, μέντα και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα τυλίγουμε σε μια πετσετα απαλά για να φύγουν τα πολλά νερά.

Παράλληλα παίρνουμε το χυμό από το λεμόνι και τα λάιμ, αφού έχουμε αφαιρέσει το ξύσμα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Από την τομάτα θα χρειαστούμε μόνο το εξωτερικό μέρος, το "δέρμα" όπως λέμε. Κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά σε μικρά κυβάκια.

Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπόλ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη. Είναι καλό να μείνει στο ψυγείο κάποιες ώρες πρωτού το σερβίρουμε, για να απελευθερώσει τα αρώματα του.

«ΗΛΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ»
Θολό Ζαχάρως τ : (0030) 2625 061318
Υποκατάστημα Αθηνών : (0030) 210 2816389
find us @ facebook : ΗΛΙΣ Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών
www.ilispasta.gr