Πώς να χαρείτε τις ανοιξιάτικες μέρες με το παιδί σας!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις με το παιδί, ακόμα και μέσα στην πόλη, που να σας βοηθήσει να φέρετε την άνοιξη, διάβασε μερικές ιδέες που ακολουθούν!

Βγείτε από το σπίτι
Υπάρχουν τόσο πολλές εξωτερικές δράσεις και εκδηλώσεις που μπορείς να πας το παιδί σου, ώστε να ευχαριστηθεί τον ερχομό της άνοιξης! Μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα, μουσεία και πάρκα, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο Κήπος του Μεγάρου, φιλοξενούν συνεχώς εκδηλώσεις και δρώμενα για μικρά παιδιά, που θα του δώσουν την ευκαιρία να παίξει, να μάθει και να γεμίσει ενέργεια!


Καν' τε ένα διάλειμμα από την... τεχνολογία
Όταν ο ανοιξιάτικος καιρός σας “προκαλεί” να τον εκμεταλλευτείτε, είναι κρίμα να μένετε μέσα βλέποντας τηλεόραση και παιδικές ταινίες! Σαφώς θα γίνει και αυτό, αλλά πόσο πιο ευχάριστο θα είναι και για τους δυο σας να κάνετε μια απογευματινή βόλτα ή να βγείτε για παιχνίδι σε ένα πάρκο; Και εκεί, όμως, καλό είναι να μην αποσπάται συνεχώς η προσοχή σου από κινητά και tablet, ώστε να ευχαριστηθείς τον πολύτιμο χρόνο με το παιδί!

Οργανώστε κινηματογραφικές βραδιές στον κήπο
Ή στο μπαλκόνι και την ταράτσα, αν ο κήπος είναι... δυσεύρετος! Ακόμη, δηλαδή, και τις ώρες που είστε στο σπίτι και έχετε αποφασίσει να δείτε μια ταινία παρέα, γιατί να μην απολαύσετε τις γλυκιές ανοιξιάτικες βραδιές με ένα λεπτό κουβερτάκι στο μπαλκόνι;

Οργάνωσε ένα πικ νικ
Ο πιο εύκολος τρόπος για να ευχαριστηθεί το μικρό σου τη σαββατιάτικη λιακάδα είναι να ετοιμάσετε ένα γεύμα στην εξοχή ή το πάρκο! Έτσι θα έχετε την ευκαιρία όλοι να “αρπάξετε” λίγο... ήλιο και να οργανώστε παιχνίδια στη φύση!

Πηγαίνετε βόλτες στην παραλία
Μπορείς να μπεις σε καλοκαιρινό mood, αλλά και να απολαύσεις τον ήλιο κάνοντας βόλτες με το παιδί δίπλα στη θάλασσα! Θα έχει την ευκαιρία να τρέξει, να παίξει και να χαρεί τον ήλιο! Άλλωστε, το Φάληρο και οι κοντινές παραλίες είναι από τις πιο εύκολες και όμορφες επιλογές, ενώ σίγουρα μπορείτε να οργανώσετε και μικρές εκδρομές σε κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς, όπως το Σούνιο!

Φτιάξτε παρέα τον κήπο σας
Είτε πρόκειται για κήπο, είτε για μπαλκόνι, μπορείτε παρέα με το μικρό σου να φυτέψετε τα καινούρια σας λουλούδια και να περιποιηθείτε τις γλάστρες σας! Είναι μια δραστηριότητα που σίγουρα θα του αρέσει, αφού θα βρει την ευκαιρία να παίξει με τα χώματα και να δει πώς γίνεται πέντε σπόροι ή ένα μικρό λουλούδι να εξελιχθεί σε “ενήλικη” φυλλωσιά με το πέρασμα του χρόνου!

Πηγή: tlife.gr