Πώς θα φτιάξετε τα τέλεια scrambled eggs, για ένα τέλειο και υγιεινό οικογενειακό πρωινό!

Δημοσιεύθηκε στις

από την *Θέμιδα Καρδιόλακα

Θα σας εκμυστηρευτώ το εξής: Το αγαπημένο μου πράγμα όταν πηγαίνω σε ξενοδοχεία είναι το πρωινό (μη σχολιάσετε). Να κατεβαίνω στο εστιατόριο και να βλέπω έναν θεόρατο μπουφέ με δεκάδες επιλογές. Να χορταίνει το μάτι μου πρώτα και μετά το στομάχι μου.


Croissants, ζεστά ψωμιά, κέικ, muffins, μαρμελάδες, μέλια, φρούτα, τυριά, γάλατα, δημητριακά, γιαούρτια, λουκάνικα, αλλαντικά, αυγά... Ω ναι! Αυγά. Κάθε φορά θέλω να γεμίσω το πιάτο μου με όλα αυτά τα καταπληκτικά φαγητά από τον μπουφέ και κάθε φορά καταλήγω να κάνω το εξής (ίδιο) πράγμα: Να γεμίζω το πιάτο μου (δύο και τρεις φορές) ΜΟΝΟ με scrambled eggs και ντομάτα.

Είναι το αγαπημένο μου είδος αυγών και δε μπορώ να το χορτάσω. Ειδικά αν είναι φτιαγμένα όπως πρέπει είμαι ικανή να σκάσω από το φαγητό (και να μη μπορώ να φάω τίποτα άλλο όλη την υπόλοιπη μέρα (τρόπος του λέγειν).

Πώς θα φτιάξετε τα τέλεια scrambled eggs, για ένα τέλειο και υγιεινό οικογενειακό πρωινό!

Τι χρειαζόμαστε
  • 4 αυγά
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι
Τι κάνουμε 

ΒΗΜΑ 1ο: Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά.

ΒΗΜΑ 2ο: Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά (όσο πιο πολύ χτυπήσουμε, τόσο πιο αφράτα θα βγουν τα αυγά).

ΒΗΜΑ 3ο: Ρίχνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.

ΒΗΜΑ 4ο: Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, ρίχνουμε τα αυγά, αλλά δεν τα ανακατεύουμε. Περιμένουμε να πήξουν από την κάτω μεριά.

ΒΗΜΑ 5ο: Με μία πλαστική σπάτουλα σπρώχνουμε τα αυγά από τις άκρες προς το κέντρο, αφήνοντας το υγρό των αυγών να κυλήσει στο τηγάνι. Κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες πλευρές μέχρι να μην υπάρχει άλλο υγρό αυγό.

ΒΗΜΑ 6ο: Αν θέλουμε να προσθέσουμε κάποιο υλικό, το προσθέτουμε σε αυτό το σημείο, σβήνουμε τη φωτιά και γυρίζουμε τα αυγά μέχρι να είναι μαγειρεμένα, αλλά να είναι μαλακά (δεν τα σπάμε όταν τα γυρίζουμε).

Πώς θα φτιάξετε τα τέλεια scrambled eggs, για ένα τέλειο και υγιεινό οικογενειακό πρωινό!*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tags:






tags: