Πότε είναι η σωστή στιγμή να κάνεις δεύτερο παιδί;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Πότε είναι η σωστή στιγμή να κάνεις δεύτερο παιδί;

Για το πρώτο σου παιδί δεν είχες πρόγραμμα. Αποτέλεσε ένα γεγονός της ζωής σου που εσύ φυσικά το δέχτηκες με χαρά αλλά το δεύτερο παιδί έχεις πει ότι θα είναι κάτι που θα προγραμματίσεις. Πότε, όμως, είναι η κατάλληλη στιγμή; Επειδή και εμείς δεν γνωρίζαμε βρήκαμε μια έρευνα που έχουν κάνει ειδικοί επιστήμονες και σου την παρουσιάζουμε.


Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Tennessee στο Knoxville η κατάλληλη στιγμή να κάνεις δεύτερο παιδί είναι όταν το πρώτο παιδί σου είναι κάτω από ενός έτους ή πάνω από τεσσάρων ετών.

Γιατί, όμως, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις δεύτερο παιδί;

Όπως, τονίζουν οι ειδικοί τα παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει το πρώτο έτος της ηλικίας τους δεν έχουν αναπτύξει έντονα το συναίσθημα της αποκλειστικότητας και έτσι μπορούν να αποδεχτούν πιο εύκολα τον ερχομό ενός νέου μέλους στηνοικογένεια.

Τα παιδιά πάλι που έχουν ξεπεράσει την ηλικία των τεσσάρων έχουν απολαύσει την προσοχή της μητέρας τους, είναι σίγουρα για τα συναισθήματα της και έτσι το δεύτερο παιδί έρχεται να γίνει αμέσως ο νέος τους φίλος και όχι ο νέος τους ανταγωνιστής.