Πώς να κάνεις τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σου αξέχαστα!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Φέτος τα Χριστούγεννα σου θα είναι διαφορετικά!Δεν είστε πια μόνο δυο στο σπίτι, αλλά τρεις. Τα φετινά Χριστούγεννα είναι πολύ σημαντικά για σένα αλλά και για το μωρό σου. Τα πρώτα Χριστούγεννα του παιδιού σου πρέπει να είμαι μαγικά και να σου μείνουν για αξέχαστα για πάντα!

Τι πρέπει να κάνεις;


  1. Μην παραφορτώσεις το πρόγραμμα σου! Σίγουρα αυτές τις μέρες πολλοί φίλοι θα θέλουν να έρθουν να σε επισκεφτούν για να δουν εσένα αλλά και το μωρό. Ωραία κάντο αλλά μην το παρακάνεις. Πρέπει να αφήσεις χρόνο για παιχνίδι με το μωρό σου αλλά και ξεκούραση και ύπνο.
  2. Άρχισε να γράφεις τη δική σου οικογενειακή ιστορία. Από φέτος ο τρόπος που γιορτάζεις τα Χριστούγεννα αλλάζει. Πρέπει να βρεις με τον σύντροφο τη δική σας οικογενειακή συνήθεια για τα Χριστούγεννα που μέσα στο επόμενα χρόνια θα γίνει παράδοση. Μην αγχώνεσαι δεν πρέπει να είναι καμία υπερπαραγωγή αλλά κάτι που θα ξέρεις ότι είναι πραγματικό δικό σου!
  3. Η πρώτη γνωριμία με τον Άγιο Βασίλη. Ναι και τώρα μπορείς να ξαναζήσεις την αγωνία για το πότε θα έρθει ο Άι Βασίλης. Τώρα μπορείς να κάνεις την πρώτη γνωριμία είτε να βρεις έναν Άγιο Βασίλη σε κάποιο εμπορικό ή πάρε μια στολή για τον άντρα σου ή τον αδερφό σου κ.λ.π. Θα σου χρειαστεί και τα επόμενα χρόνια που θα πρέπει να φτιάξεις πιο ωραία σκηνικά για το παιδί σου, που θα έχει μεγαλώσει.
  4. Μπορείς να διαβάζεις στο παιδί σου Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, να ακούσετε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Αν το μωρό είναι λίγο πιο μεγάλο τότε μπορείς να δεις μαζί του παιδικές χριστουγεννιάτικες ταινίες.
  5. Κάνε ένα σούπερ δώρο στο μωρό σου. Εκτός από τα κλασσικά δώρα μπορείς να πάρεις στο παιδί σου ένα δώρο που θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε μεγαλύτερη ηλικία. Ακόμα μπορεί να είναι κάτι που θα μπορεί  να το έχει για πάντα και θα του θυμίζει τα πρώτα του Χριστούγεννα.
  6. Κάνε ένα πάρτι για μωρά. Αντί να κανονίσεις μόνο πάρτι για μεγάλους κάνε και ένα πάρτι για μωρά. Φώναξε τους φίλους που έχουν μωρά ένα απόγευμα και κάντε ένα πάρτι. Βάλε στα παιδάκια χριστουγεννιάτικους σκούφους και άφησε τα παίξουν, Βγάλε και καμιά φωτογραφία έτσι;
  7. Άσε το μωρό σου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα Χριστούγεννα. Πρέπει ακόμα και από την πρώτη του φορά να δει, να αγγίξει, να μυρίσει τα πάντα. Στόλισε το σπίτι αλλά και το δωμάτιο του μωρού. Άστο να αγγίξει τα κλαριά του δέντρου. Άστο να πάρει όλες τις μυρωδιές των Χριστουγέννων.