Πως να απολαύσουμε τις γιορτές χωρίς τύψεις!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Πως να απολαύσουμε τις γιορτές χωρίς τύψεις!Από την Αρετή Καφαντάρη,
BSc Marketing, MBA, Σύμβουλος Διατροφολόγος, Raw Food Chef, Juice Therapist

Μπήκε ο Δεκέμβριος και είμαστε μια ανάσα πριν τις γιορτές! Ίσως η ομορφότερη περίοδος του χρόνου γεμάτη λαμπεράκια φωτάκια, δώρα, ευτυχία και πολλά πολλά τραπέζια γεμάτα υπέροχες λιχουδιές! Και η ανησυχία πάντα η ίδια.. να δούμε με πόσα κιλά παραπάνω θα τελειώσουν και αυτές οι γιορτές.


Και είμαστε εδώ για να δούμε μαζί, μικρά και εύκολα μυστικά για να απολαύσουμε αυτές τις γιορτές χωρίς τύψεις. Ξεκινάμε άμεσα και βάζουμε στο ψυγείο μας τα παρακάτω:

1. 20᾽ την ημέρα άσκηση
Αν δεν έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα γυμναστικής τότε ξεκινήστε από μια απλή βόλτα με τα πόδια σε γρήγορο όμως ρυθμό για μόνο 20᾽. Αν έχετε σκύλο είναι ο καλύτερος τρόπος. Αν αυτό το ξεκινήσετε από σήμερα σημαίνει ότι ο μεταβολισμός θα ενεργοποιηθεί και οι καύσεις θα είναι πολύ καλύτερες. Άρα μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχετε χάσει και λίγο βάρος! Μην ξεχάσετε όμως αυτά τα 20᾽κατά την διάρκεια των εορτών είναι μια όμορφη βόλτα και μια ακόμα ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

2. Απαρίτητο πρωινό
Το πρωινό είναι πολύ σημαντικό τις μέρες αυτές. Ο λόγος πολύ απλός, εάν δεν τρώτε όλη την ημέρα και μετά βρεθείτε σε ένα τραπέζι είναι πολύ πιθανότερο να το παρακάνετε στις θερμίδες καθώς προσπαθείτε να τρώτε και να χορτάσετε για όλη την ημέρα. Το πρωινό φροντίστε να είναι ένα γεύμα ελαφρύ αλλά θρεπτικό όπως γιαούρτι με φρούτα ή βρώμη και λίγο μέλι.

3. Αλκοόλ και νερό παρέα
Κάντε μια δέσμευση ότι θα πιείτε ένα ποτήρι νερό για κάθε αλκοολούχο ποτό που καταναλώνετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση, να πιείτε πιο πολύ νερό και να αποφύγετε να την αδιαθεσία την επόμενη μέρα.

4. Γλυκά
Εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα: κουραμπιές ή μελομακάρονο ή δίπλες? Και η απάντηση είναι μια και ξεκάθαρη.. μελομακάρονο! Ιδίως αν τα μελομακάρονα είναι σπιτικά άρα έχουν περισσότερο μέλι και λιγότερη ζάχαρη ακόμα καλύτερα. Βέβαια και οι δίπλες είναι επίσης μια καλή επιλογή. Ο κουραμπιές λόγω του ότι έχει και την ζάχαρη αλλά και το βούτυρο δυστυχώς είναι πιο φορτωμένος με θερμίδες αλλά και γεύση. Εδώ όσο περίεργο και αν σας ακούγετε το να φάτε ένα σπιτικό κουραμπιέ με λεπτή επικάλυψη μαύρης σοκολάτας μπορεί να έχει και λιγότερες θερμίδες από το κλασσικό με την ζάχαρη.

5. Γαλοπούλα στο τραπέζι
Στα εορταστικά τραπέζια να προτιμήσετε στο πιάτο σας την γαλοπούλα με πολύ σαλάτα για να αφήσετε χώρο για το γλυκό. Η γαλοπούλα είναι μια καλή πηγή πρωτείνης αλλά και χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες. Προσοχή στις σάλτσες που την συνοδεύουν.

Για το υπόλοιπο Δεκέμβριο έρχονται συνταγές!