Ποιό είναι το προφίλ του καλού πατέρα;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ποιό είναι το προφίλ του καλού πατέρα;Αγαπάτε ο ένας τον άλλο; Θέλετε και οι δύο να αποκτήσετε παιδί; Απαντήστε αρχικά σε αυτά τα ερωτήματα, αξιολογήστε την κατάσταση και αποφασίστε. Μην ξεχνάτε πως η απόφαση δεν αφορά μόνο εσάς αλλά και το παιδί που θα φέρετε στον κόσμο.

Οι περισσότεροι είμαστε «ανώριμοι» σε ότι αφορά την απόκτηση ενός παιδιού μέχρι να μπούμε πραγματικά στην διαδικασία. Πολλές από εμάς όμως πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο αναρωτιόμαστε εάν ο σύντροφός μας θα γίνει καλός πατέρας.


 

Απαραίτητες προϋποθέσεις

Τα παιδιά πρέπει να είναι επιθυμητά και από τους δύο γονείς και όχι αποτέλεσμα εκβιασμών, εξαναγκασμών, πίεσης από την οικογένεια ή για να καλύψουμε δικές μας φοβίες, ανασφάλειες ή συναισθηματικά ελλείμματα. Αυτός είναι ο βασικός παράγοντας που διασφαλίζει την καλή συναισθηματική ροή της σχέσης των δύο γονιών προς το παιδί.

 

Το προφίλ του καλού πατέρα

Μέσα στην πορεία της σχέσης μας υπάρχουν ενδείξεις για τον εάν ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας μπορεί να παίξει τον ρόλο του πατέρα, εάν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να μεγαλώσει ένα παιδί, εάν μπορεί πραγματικά να μπει σ’ αυτό τον ρόλο.

Πώς συμπεριφέρεται στα παιδιά φίλων και συγγενών; Είναι στοργικός μαζί τους ή αποφεύγει την επαφή σαν να τον φοβίζει;

Πώς έχει βιώσει το πατρικό μοντέλο στην οικογένειά του;  Συνήθως τα άτομα που έχουν μεγαλώσει σε μια παραδοσιακή οικογένεια πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνουν καλοί γονείς.

Πώς αντιδράει σε γενικότερες συζητήσεις που αφορούν στα παιδιά και σε θέματα ανατροφής;

Από τον τρόπο που ανταποκρίνεται στα παραπάνω θα μπορέσετε να καταλάβετε εάν είναι συναισθηματικά έτοιμος για να αναλάβει τις ευθύνες αυτές.

formamag.gr