Ποιος δουλεύει πιο σκληρά; Μαμά ή Μπαμπάς;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το κλασσικό ερώτημα που απασχολεί τα ζευγάρια είναι αν τελικά η μαμά ή ο μπαμπάς δουλεύει πιο σκληρά. Ποιός είναι ο πιο δύσκολος ρόλος λοιπόν;

Όποια μαμά και να ρωτήσετε θα σας απαντήσει ότι οι μαμάδες δουλεύουν πιο σκληρά. Και έχουν σχεδόν δίκιο καθώς οι μαμάδες είναι υπεύθυνες για το 99,9% των γευμάτων , της καθαριότητας και της απασχόλησης των παιδιών. Ακόμη πληρώνουν τους λογαριασμούς, μαγειρεύουν και δυστυχώς δουλεύουν κιόλας αν χρειαστεί.


Τώρα ας ρωτήσουμε τους μπαμπάδες. Οι μπαμπάδες με την σειρά τους θα μας πουν ότι αυτοί δουλεύουν πιο σκληρά. Συγκεκριμένα θα μας πουν ότι ο μπαμπάς είναι ‘’ ο κουβαλητής’’ του σπιτιού (με την προϋπόθεση φυσικά ότι η μαμά μένει στο σπίτι και ασχολείται μόνο με τα παιδιά) και ότι στηρίζει οικονομικά την οικογένεια. Ακόμη θα πουν ότι φροντίζουν την αποπληρωμή των λογαριασμών και λείπουν αρκετές ώρες στην δουλειά και για αυτό θεωρούν ότι δουλεύουν πολύ σκληρά.

Αφού είπαν και οι δύο πλευρές την γνώμη τους που καταλήγουμε; Ποιος ρόλος είναι πιο σημαντικός;

Η απάντηση βρίσκεται στο πέρασμα του χρόνου. Όσο και να προσπαθείτε να αποδείξετε πως ο ένας από τους δυο δουλεύει πιο σκληρά όσο περνάει ο καιρός θα δείτε πως οι ρόλοι αλλάζουν ανάλογα με την χρονική περίοδο που διανύετε. Για παράδειγμα τους πρώτους μήνες με το μωρό οι μαμάδες δουλεύουν πιο σκληρά καθώς ασχολούνται 24 ώρες το 24ωρο με το μωρό και δεν ξεκουράζονται. Όταν προσαρμοστούν οι μαμάδες με το μωρό είναι λίγο πιο χαλαρές. Όμως όσο το παιδί μεγαλώνει, μεγαλώνουν και οι υποχρεώσεις των μπαμπάδων κυρίως από οικονομικής απόψεως. Έτσι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι μπαμπάδες δουλεύουν πιο σκληρά.

Επομένως και ο ρόλος των μαμάδων αλλά και των μπαμπάδων είναι πάρα πολύ σημαντικός σε μια σχέση γιατίχρειάζονται και οι δύο. Για αυτό σταματήστε να συγκρίνετε ο ένας τον άλλο και βρείτε μια μέση λύση .Μοιράστε τις σωστές αρμοδιότητες και βοηθήστε ο ένας τον άλλο προκειμένου να βρείτε μια ισορροπία…