Παπαρδέλες με μανιτάρια

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Παπαρδέλες με μανιτάρια

 


της Βικτώριας Γιανναρά

Αιώνιο πρόβλημα της καθημερινής αναζήτησης σε κάθε σπίτι είναι το "τι θα φάμε?
Αξία έχει πλέον όχι μόνο να γεμίσουμε το στομάχι μας αλλά και να γεμίσουμε τον οργανισμό μας με ωφέλιμα στοιχεία και βιταμίνες και το δυνατόν με τις λιγότερες θερμίδες.

Έτσι σήμερα, επέλεξα τα μανιτάρια να συμπρωταγωνιστήσουν στη συνταγή μου μιας και είναι μια τροφή με χαμηλές θερμίδες (μόλις 22/100 γραμ) απόλυτα θρεπτική που περιέχει πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά και που έρχεται πραγματικά μέσα από τους αιώνες, αφού από την αρχαιότητα οι άνθρωποι τα γνώριζαν καλά.
Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε λυσίνη, ένα αμινοξύ που λείπει από τα δημητριακά (Πηγή:mydiatrofi.gr). 'Έτσι, συνδυάζοντας τα με ζυμαρικά έχουμε ένα πιάτο με υψηλή πρωτεϊνική και βιολογική αξία σχεδόν ίδια με του κρέατος.

Μερίδες: 5-6
Χρόνος εκτέλεσης: 30 - 40 min
Βαθμός δυσκολίας: 1

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμ. Παπαρδέλες «ΗΛΙΣ»
200 γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο.
2 κ.σ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1ο

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας…. κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Αφού αφαιρέσουμε τα φύλλα από τους μίσχους του μαϊντανού, τα ψιλοκόβουμε και το ίδιο κάνουμε και με το σχοινόπρασο. Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από μισό λεμόνι.

Παπαρδέλες με μανιτάρια

Βήμα 2ο

Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή ένταση και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και αρκετό αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια, 7-8 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Παπαρδέλες με μανιτάρια

Βήμα 3ο

Εν τω μεταξύ, σε ένα ευρύχωρο σκεύος με καλά αλατισμένο νερό, βράζουμε τις παπαρδέλες έως ότου να είναι al dente και θυμόμαστε να κρατήσουμε 1/2 φλ. νεράκι από αυτό που έβρασαν – στραγγίζουμε καλά.

Παπαρδέλες με μανιτάρια

Βήμα 4ο

Επιστρέφουμε τα μανιτάρια στη φωτιά και σε αυτά προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας καθώς και το νεράκι που έχουμε κρατήσει. Μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα από τα μανιτάρια.

Παπαρδέλες με μανιτάρια

Βήμα 5ο

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα βότανα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Παπαρδέλες με μανιτάρια

Σερβίρουμε αμέσως!!

Μια συνταγή από τη Βικτώρια Γιανναρά με βασικό συστατικό τα γνωστά βραβευμένα παραδοσιακά ζυμαρικά ΗΛΙΣ

facebook: facebook.com/ilispasta/
Instagram: instagram.com/ilis_pasta/

Παπαρδέλες με μανιτάρια