To παιδί στην πόλη: Ιδέες για ένα υπέροχο οικογενειακό weekend στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε στις

Μουσική Βιβλιοθήκη,Μέγαρο Μουσικής

Μέχρι τέλος Απριλίου, κάθε Κυριακή, παιδιά απο 2 ετών και πάνω, μπορούν να επισκέπτονται τη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Αθηνών.

  • Την Κυριακή 28/1 θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τους συνθέτες» που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Και σκοπό έχει να συστήσει στα παιδιά το έργο μερικών απο τους πιο σημαντικούς συνθέτες με τρόπο διασκεδαστικό και επιμορφωτικό. Μέσα απο τα αυτοτελή εργαστήρια θα έρθουν σε επαφή με τον Μοτσαρτ, τον Τσαϊκόφσκι και τον Ντεμπυσσύ.

Κυριακή 28/1 στις 12:00
Κόστος συμμετοχής: 8€


To παιδί στην πόλη: Ιδέες για ένα υπέροχο οικογενειακό weekend στην Αθήνα

  • Το πρόγραμμα «Κόμικς σε playlist για εφήβους», απευθύνεται σε εφήβους με στόχο τη δημιουργία των δικών τους κόμικς. Την Κυριακή 28/1 τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την Αφρική εστιάζοντας στην jazz, στα blues, στο rock’ n’ roll και στο hip hop που επηρεάστηκαν από την παραδοσιακή αφρικανική μουσική.

Κυριακή 28/1 στις 15:00
Κόστος: 10€

To παιδί στην πόλη: Ιδέες για ένα υπέροχο οικογενειακό weekend στην Αθήνα

Πληροφορίες: Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής,  www.sfm.gr , 2107282778.

 

Μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης

Παιδιά ηλικίας 6-12 ετών το Σάββατο 27/1 μπορούν να παίξουν με τους γονείς τους "τα παιχνίδια των Αρχαίων" στο Μουσείο και θα απολαύσουν μία διαδρομή στα γλυπτά των μόνιμων συλλογών του.

Σάββατο 27/1 11:00-12:00
Κόστος συμμετοχές: 5€

To παιδί στην πόλη: Ιδέες για ένα υπέροχο οικογενειακό weekend στην Αθήνα

  • Την Κυριακή 28/1 οι μικροί επισκέπτες, του Μουσείου θα γνωρίσουν τη φυλή των Κούτσι, θα μάθουν γιατί κουβαλάνε πάντα μαζί τους ένα σάκο αλατιού, και θα δουν από κοντά τα ρούχα τους, τα κοσμήματα τους αλλά και τους σάκους τους. Θα δημιουργήσουν τους δικούς τους σάκους και στο τέλος θα υφάνουν σ’ έναν αυτοσχέδιο μικρό αργαλειό το δικό τους χαλί των ονείρων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 4-5 ετών.

Κυριακή 28/1 11:30-13:00
Κόστος συμμετοχής: 10€

To παιδί στην πόλη: Ιδέες για ένα υπέροχο οικογενειακό weekend στην Αθήνα

  • Επίσης στις 28/1 τα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να "ταξιδέψουν" στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου. Θα πειραματιστούν με την τεχνική σχεδιασμού που παράγει σχέδια παρόμοια με το μάρμαρο και άλλα είδη πέτρας. Επίσης θα ταξιδέψουν στην Αργεντινή και το Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires (Μουσείο Λατινοαμερικάνικης Τέχνης) και θα γνωρίσουν μεγάλους Λατινοαμερικάνους καλλιτέχνες, όπως οι Frida Kahlo, Diego Rivera, Fernando Botero, Roberto Matta, Cundo Bermudez. Θα φτιάξουν επίσης μάσκες της αφρικάνικης τέχνης με στοιχεία της ευρωπαϊκής τέχνης του 20ού αιώνα.

To παιδί στην πόλη: Ιδέες για ένα υπέροχο οικογενειακό weekend στην Αθήνα

Κυριακή 28/1 στις 11:30-13:30
Κόστος συμμετοχής: 12€

Για περισσότερες πληροφορίες: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , www.cycladic.gr

 

Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος 
  • Παιδιά ηλικίας 3-5 ετών, το Σάββατο θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τους μύθους του Αισώπου και συγκεκριμένα «Το λιοντάρι και ο ποντικός», στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Διάρκεια 70 λεπτά, απαραίτητη η συνοδεία γονέα

Κόστος συμμετοχής: 8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

To παιδί στην πόλη: Ιδέες για ένα υπέροχο οικογενειακό weekend στην Αθήνα

  • Παιδιά ηλικίας 5-12 ετών την Κυριακή 28/1 μπορούν να ταξιδέψουν στον κόσμο της σοκολάτας. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση

Ώρα: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)

Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ το παιδί

To παιδί στην πόλη: Ιδέες για ένα υπέροχο οικογενειακό weekend στην Αθήνα

Για πληροφορίες: Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος , www.fhw.gr/cosmos

 

Ίδρυμα Κακογιάννη
  • Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και κάθε Κυριακή στις 19:30, παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές Α’, Β’ και Γ’ δημοτικού (5-8 ετών), μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα "Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς θεατές". Η δράση πραγματοποιείται όσο οι γονείς παρακολουθούν την παράσταση. Το πρόγραμμα διαρκεί 130 λεπτά με ολιγόλεπτο διάλειμμα φαγητού, για το οποίο θα έχουν προνοήσει οι γονείς ή μπορούν να προπαραγγείλουν από το μενού του εστιατορίου στο Ίδρυμα.

Κόστος συμμετοχής: 8€, έως 10 παιδιά κάθε φορά.

Για πληροφορίες: Ίδρυμα Κακογιάννη, τηλ. 2103418579 και www.mcf.gr

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • Το Very Young Contemporary Art διοργανώνει στο ΚΠΙΣΝ, στις 28/1 12:00-14:30, το εργαστήριο Talking Covers, με τον εικαστικό και καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αλέξανδρο Ψυχούλη, το οποίο απευθύνεται σε εφήβους, ηλικίας απο 13-18 ετών.

Είσοδος ελεύθερη, ως 25 συμμετοχές

Πληροφορίες: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, www.snfcc.org

 

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» 

Έως τις 4/3 διεξάγεται η 4η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού

  • Σάββατο 27/1, 12 μ. – 1 μ.μ., «Ιστορίες από τότε που τα ζώα μιλούσαν…», Αφήγηση για παιδιά άνω των 5 ετών από την ομάδα «Κόκκινη Κλωστή».To παιδί στην πόλη: Ιδέες για ένα υπέροχο οικογενειακό weekend στην Αθήνα
  • Κυριακή 28/1, 12 μ. – 1 μ.μ., «Όνειρο έσταξε, παραμύθι γέννησε», Αφήγηση για παιδιά άνω των 6 ετών από την ομάδα «Παραμυθοπεράσματα».To παιδί στην πόλη: Ιδέες για ένα υπέροχο οικογενειακό weekend στην Αθήνα

Πληροφορίες: Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, 2103243972, 2103243987)

 

Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Πίσω από τη Μονή Καισαριανής
  • Το Σάββατο 27/1 στις 11:00, διοργανώνεται απο το μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, η δράση «Μαγειρεύουμε Πετρόσουπα στον Υμηττό». Απευθύνεται σε οικογένειας με παιδιά 4-12 ετών. Οι γονείς και τα παιδιά θα ζωντανέψουν το παραδοσιακό παραμύθι «Η Πετρόσουπα». Επίσης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Φυτώριο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών. Η οικονομική συμμετοχή είναι υπό΄τη μορφή δωρεάς, 10 ευρώ ανα οικογένεια, για τη διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.
    To παιδί στην πόλη: Ιδέες για ένα υπέροχο οικογενειακό weekend στην Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες: για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών στο www.philodassiki.org