Κατερίνα Μανανεδάκη: η γνωστή συγγραφέας "ζωγραφίζει" την οικογένεια με χρώματα, αισθήματα και τις πιο τρυφερές λέξεις!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η αγαπημένη συγγραφέας Κατερίνα Μανανεδάκη, του best seller "Τί τραβάμε και εμείς οι μάνες;" εμπνέεται από την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Γονέων και χαρίζει στις αναγνώστριες του all4mama ένα συγκινητικό κείμενο.

Κατερίνα Μανανεδάκη: η γνωστή συγγραφέας "ζωγραφίζει" την οικογένεια με χρώματα, αισθήματα και τις πιο τρυφερές λέξεις!


Ένα κείμενο γεμάτο χρώματα, αισθήματα, ζωγραφιές και παραμυθένιες εικόνες! Ένα κείμενο για το πώς θα έπρεπε να είναι κάθε οικογένεια και πώς θα θέλαμε να είναι τα παιδικά μας χρόνια μέσα σ' αυτήν. Γεμάτα χαρά, γέλια και ευτυχία.

 

"Με οικογένεια. Με παιδιά. Με σπίτι. Με αγκαλιές, φιλιά, χαμόγελα, δάκρυα, με αισθήματα που δεν μπορούν να περιγράψουν οι λέξεις.

Κάθε φορά που κάποιος με ρωτά «ποιο είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούν να κάνουν οι γονείς στα παιδιά τους» , απαντώ χωρίς κανένα δισταγμό. Τα όμορφα, υπέροχα, πολύχρωμα, μοναδικά παιδικά χρόνια.

Σε μια εποχή που ακούμε και διαβάζουμε πόσα πολλά και πόσα τρομερά συμβαίνουν στις οικογένειες, σε αυτή ακριβώς την εποχή ,πρέπει να βρούμε τη δύναμη, το κουράγιο και τις αντοχές, να δώσουμε στα παιδιά μας εφόδια για να γίνουν ευτυχισμένα όταν μεγαλώσουν.

Σίγουρα δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο. Τι τραβάμε κι εμείς οι γονείς και τι τραβούν και τα καημένα τα παιδιά mας. Χαμένοι στο στρόβιλο της κρίσης, οικονομικής και ψυχολογικής. Μα τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αντισταθούμε. Να ανοίξουμε την αγκαλιά και να στήσουμε γερά τα θεμέλια της οικογένειας.

Σα να ζωγραφίζουμε μια εικόνα.  

Ένα σπίτι με κόκκινη στέγη σαν αυτά που φτιάχναμε μικροί. Παιδιά που παίζουν ξέγνοιαστα, σκυλιά, γατιά, χελωνάκια, κουνέλια, πουλιά που κελαηδούν.

Ένας για όλους κι όλοι για έναν. Αυτός είναι για μένα ο ορισμός της οικογένειας. Οι ιππότες της στρογγυλής τραπέζης , με λασπωμένα παπούτσια και βρώμικα ρούχα.

Μαθήματα αγάπης, στοργής, κατανόησης και συγχώρεσης. Οικογένεια. Πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον.

Σαν ταινία, μια μελωδία της ευτυχίας, η μαμά να βοηθάει τον μπαμπά ,ο μπαμπάς να στηρίζει τη μαμά και τα παιδιά να μαθαίνουν πως αύριο μεθαύριο θα πρέπει κι αυτά να είναι δίπλα σε όποιον τα χρειαστεί.

Οι δύσκολες στιγμές έρχονται και φεύγουν. Το χαμόγελο και η αισιοδοξία μένει. Τι πρέπει να μάθουμε; Να κυνηγάμε τη ζωή. Να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Να μη το βάζουμε κάτω. Να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα και να μην ξεχνάμε να δίνουμε σε όποιον χρειάζεται αυτό που χρειάζεται. Να έχουμε γεμάτο το χρηματοκιβώτιο με ελπίδες και να ξοδεύουμε αλόγιστα τα καλά λόγια. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και κανείς από μόνος του δεν κατάφερε να βγει αλώβητος από τη μάχη για μια καλύτερη ζωή.

Η οικογένεια είναι ένα κόκκινο μπαλόνι που ταξιδεύει ελεύθερο ψηλά στον ουρανό. Οικογένεια είναι ένα σύννεφο από σαντιγί που μαζί του μπορείς να ταξιδέψεις στην πιο γλυκιά περιπέτεια.

Να είμαστε λοιπόν καλά και πάντα ο ένας δίπλα στον άλλον. Χρόνια πολλά σε όλες τις οικογένειες"!

 

 

Το νέο βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη, "Εγώ πότε θα γίνω ευτυχισμένη;" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 7 Ιουνίου. 

Κατερίνα Μανανεδάκη: η γνωστή συγγραφέας "ζωγραφίζει" την οικογένεια με χρώματα, αισθήματα και τις πιο τρυφερές λέξεις!