Μαμάδες: Οι 7 πιο... εκνευριστικοί τύποι

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από το πρώτο λεπτό που γίνατε μητέρα, αυτομάτως γίνατε και μαγνήτης που προσελκύει άλλες μαμάδες. Είτε περπατάτε με το καρότσι στο πάρκο, είτε περιμένετε στον παιδίατρο, είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα βρεθείτε περιτριγυρισμένες από άλλες μαμάδες. Και ενώ η συναναστροφή με άλλες γυναίκες με παιδιά ίδιας ηλικίας είναι αδιαμφισβήτητα χρήσιμη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν και ...εξαιρέσεις.

Η εκνευριστικά super – fit μαμά

Δεν γίνεται να μην παρατηρήσετε το καλογυμνασμένο κορμί και την εκνευριστικά επίπεδη κοιλιά. Πως είναι δυνατόν αυτή η γυναίκα να γέννησε πριν από μόλις δύο μήνες; Προσπαθήστε να παραμερίσετε τη ζήλια και εκμεταλλευθείτε την κατάσταση. Αντί να πέσετε σε κατάθλιψη, που εσείς δεν έχετε χάσει ακόμη τα παραπανίσια κιλά, συζητήστε μαζί της και μάθετε τα μυστικά της επιτυχίας της. Ίσως ακόμη και να γυμναστείτε παρέα, αν είστε αρκετά θαρραλέες!


Η επικριτική μαμά

Το δικό της μωρό μπήκε κατευθείαν σε πρόγραμμα, δεν την ξυπνάει τη νύχτα, περπάτησε 7 μηνών και στους 10 μήνες είπε τις πρώτες του λέξεις. Καλλιεργεί τα δικά της λαχανικά για τον πουρέ του μωρού και χρησιμοποιεί πάνες με οργανικό βαμβάκι. Αντί να δυσανασχετείτε, σκεφτείτε ότι μπορεί να μην έχει το δικό σας βαρύ πρόγραμμα ή τις δικές σας οικονομικές δυσκολίες. Μην αντιπαρατεθείτε ποτέ μαζί της. Θα βγείτε χαμένες. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε την ως πηγή πληροφοριών, φιλτράροντας τα πάντα βάσει των δικών σας αναγκών και συνθηκών.

Η σούπερ οργανωτική μαμά

Η μαμά που κουβαλάει στο πάρκο μία τσάντα μωρού που μοιάζει με βαλίτσα. Που έχει μαζί της ανά πάσα στιγμή οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί, από μωρομάντηλα, μέχρι φυσικό ορό και αμμωνία. Σε γενικές γραμμές δεν θα σας ενοχλούσε. Μόνο που το γιγάντιο καρότσι της με τις πολλές επιπλέον τσάντες, καταλαμβάνει σχεδόν όλο το πεζοδρόμιο. Μην πέσετε στην παγίδα να συγκριθείτε μαζί της και να θεωρήσετε τον εαυτό σας ανάξια μάνα ...επειδή δεν έχετε συνεχώς μαζί σας παιδικό αντιπυρετικό.

Η πολυλογού μαμά

Τη ρώτησε κανείς πόσο μεγάλη είναι η τομή της καισαρικής της ή πόσες ώρες είχε πόνους μέχρι να καταλήξει στο χειρουργείο; Μάλλον όχι. Εάν αναρωτιέστε, έχει ακόμη προβλήματα με το θηλασμό και έχει κάνει τρεις φορές σεξ με τον άνδρα της από τότε που γέννησε. Τι κι αν δεν σας ενδιαφέρει; Η πολυλογού μαμά θα σας τα πει όλα, απλούστατα επειδή της αρέσει πολύ να μιλάει. Και δεν σταματά με τίποτα.

Η παρανοϊκή μαμά

Είναι εκείνη που ξυπνάει το μωρό μαύρα μεσάνυχτα για να σιγουρευτεί ότι αναπνέει (αν και όλες σκύψαμε πάνω από το κεφάλι του κάποια στιγμή για να ακούσουμε την ανάσα του). Εκείνη που απολυμαίνει κάθε παιχνίδι και κρατά μωρομάντηλο σε κάθε χειραψία. Και μην διανοηθείτε να της πείτε ότι εσείς μπαίνετε με τα παπούτσια σας στο παιδικό δωμάτιο! Επειδή όλες οι νέες μαμάδες είμαστε επιρρεπείς στην παράνοια… καλό είναι να αποφεύγουμε τις επικίνδυνες περιπτώσεις.

Η γκρινιάρα μαμά

Ίσως το πιο συνηθισμένο είδος. Είναι απλούστατα εξαντλημένη. Δεν κοιμάται, δεν την καταλαβαίνει ο άνδρας της, έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και το παιδί της είναι το πιο δύσκολο από όλα. Το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι πως νιώθετε ότι η δική σας κατάσταση ...δεν είναι τελικά και τόσο δραματική!

Η ύπουλη μαμά

Δεν θα σας πει ποτέ ότι το παιδί της είναι πιο έξυπνο από το δικό σας – τουλάχιστον όχι έτσι απροκάλυπτα. Θα σχολιάσει όμως, πως ανησυχεί πολύ επειδή το μικρό της γυρίζει πλευρό αν και είναι μόλις δύο μηνών, ότι προβληματίζεται για το εάν στηρίζει επαρκώς την νοητική του ανάπτυξη με τις μαυρόασπρες κάρτες μνήμης και για το πότε θα προλάβει να δώσει στο μωρό όλο αυτό το γάλα που έχει βγάλει με το θήλαστρο και φυλάει στην κατάψυξη. Στην πραγματικότητα καυχιέται για τα πάντα, αλλά ύπουλα. Είναι ...το πιο επικίνδυνο είδος μαμάς που εύκολα μπορεί να σας παγιδεύσει και να σας κάνει να νιώσετε απολύτως άχρηστη! Την επόμενη φορά που θα σας μιλήσει για κάποια «ανησυχία» της, απαντήστε με ψυχραιμία πως εσείς δεν ανησυχείτε για τίποτα και αλλάξτε θέμα.

Πηγή: mikroimegaloi.gr