Ξύπνησε λίγο πριν την αποσυνδέσουν από την μηχανική υποστήριξη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η ενός έτους Marwa, από τη Μασσαλία της Γαλλίας, αγωνίζεται με την υγεία της από τον Σεπτέμβριο, όταν ένας ιός επιτέθηκε στο νευρικό της σύστημα, προκαλώντας της σοβαρές νευρολογικές διαταραχές.

Οι γιατροί έβαλαν το κοριτσάκι σε ιατρικό κώμα, αλλά αφού πέρασαν μήνες χωρίς να ξυπνήσει, πρότειναν στους γονείς της μικρής να την αποσυνδέσουν από την μηχανική υποστήριξη.


Αντί να ακούσουν τις συμβουλές τους, οι γονείς της συγκέντρωσαν περισσότερες από 100.000 υπογραφές, έτσι, οι δικαστικοί υπάλληλοι χορήγησαν στη Marwa μια παράταση της ζωής της. Η Marwa σήμερα βρίσκεται στο νοσοκομείο La Timone στη Μασσαλία και αν αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα θα χάσει τη ζωή της, παρά την πρόοδο και την ορατή της βελτίωση από την εισαγωγή της.

Ευτυχώς, το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της επέκτασης της φροντίδας της για δύο μήνες στο La Timone Hopsital, στη Μασσαλία, σύμφωνα με την Mirror. Αλλά οι γιατροί επέμειναν ότι θα πρέπει να παλέψει πολύ για να αφήσει τελείως το οξυγόνο, και υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να περπατήσει, να φάει ή να αναπνεύσει μόνη της.

Ωστόσο, μόλις δέκα μέρες μετά τη χορήγηση της παράτασης της φροντίδας της από το δικαστήριο, η Marwa ξύπνησε.

newsit.gr