"Ναι, είμαι περήφανη που είμαι κακή μητέρα": Ένα διαφορετικό post στο Instagram που όλες οι μητέρες θα θέλαμε να είχαμε κάνει!

Δημοσιεύθηκε στις

 

Η Sia Cooper είναι μία μαμά όπως όλες οι άλλες, δεν έχει τίποτα το διαφορετικό ή το ξεχωριστό από εσένα ή εμένα. Είναι personal trainer και έχει δύο παιδιά. Όμως η Sia Cooper πριν λίγες μέρες έκανε κάτι το ξεχωριστό και "μίλησε" για όσα θέλουμε όλες να πούμε και δεν τα λέμε, δημόσια τουλάχιστον. Aνήρτησε ένα post στο προφίλ της στο Instagram, "diaryofafitmommyofficial", και έσπασε τα στερεότυπα και τις αντιλήψεις της κοινωνίας για τις μητέρες.


"Ναι, είμαι περήφανη που είμαι κακή μητέρα": Ένα διαφορετικό post στο Instagram που όλες οι μητέρες θα θέλαμε να είχαμε κάνει!

«Αν μου έδιναν ένα ευρώ κάθε φορά που με αποκαλούσαν "κακή μητέρα", θα ήμουν πολύύ πλούσια! Φαίνεται σχεδόν αδύνατο να είναι σαν βγαλμένη μέσα από ένα καλογραμμένο βιβλίο ή πολιτικά ορθή μία μητέρα, στις μέρες μας, γιατί όπου και αν κοιτάξεις υπάρχει μία άλλη μητέρα που κρίνει τις επιλογές σου ως γονιός. Έχω άδικο;»

«Με έχουν πει κακή μάνα γιατί: γυμναζόμουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εργάζομαι μετά που απέκτησα τα παιδιά, φροντίζω την εξωτερική μου εμφάνιση και την υγεία μου, χρησιμοποιώ κονσέρβες και πλαστικές συσκευασίες, έχω τατουάζ και piercing, απολαμβάνω ένα ποτήρι κρασί κάθε τόσο, επιτρέπω στα παιδιά μου να χρησιμοποιούν την τεχνολογία, τα αφήνω να τρώνε γλυκά περιστασιακά, δεν καλύπτω τα παιδιά μου όταν κάνουν αταξίες,  έχω μία δική μου επιχείρηση και δουλεύω από το σπίτι, κοιμάμαι μαζί με τα παιδιά μου, κάνω συλλογή από sport αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, δηλαδή ένα δικό μου χόμπι, περνάω χρόνο μόνη μου, έχω κοιλιακούς».

"Ναι, είμαι περήφανη που είμαι κακή μητέρα": Ένα διαφορετικό post στο Instagram που όλες οι μητέρες θα θέλαμε να είχαμε κάνει!

«Έχω μάθει ότι οι πραγματικά κακές μητέρες είναι εκείνες που διαρκώς "χτυπούν" τις άλλες μητέρες κρίνοντάς τες. Αυτές οι μητέρες είναι που είναι ανασφαλείς και έχουν αισθήματα ανεπάρκειας γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Η δυστυχία θέλει συντροφιά.  Δεν υπάρχει ένας και μόνο σωστός δρόμος για να γίνει κάποιος γονιός ή καλή μητέρα. Όλοι μας τρέχουμε τον ίδιο αγώνα και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Η μητρότητα δεν είναι ένα ρούχο one size που πρέπει να ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, γιατί λειτουργεί σε μία οικογένεια μπορεί να μην ταιριάζει σε μία άλλη. Ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε τις επιλογές μίας άλλης μητέρας ή το πώς σκέφτεται; Το να είσαι μαμά είναι αρκετά δύσκολο και αν όλα αυτά με κάνουν μία “κακή μαμά” τότε είμαι υπερήφανη γι’ αυτό! Αυτό είναι για όλες τις κακές μητέρες εκεί έξω».

To post της Cooper, όπως είναι φυσικό, έγινε rival, πολύ γρήγορα στα social media και η ίδια συνέχισε με ένα δεύτερο post και ολοκλήρωσε τα όσα ήθελε να πει δημόσια.

«Στο προηγούμενο post μου ανέφερα πολλού λόγους για τους οποίους έχω κριθεί ως μητέρα και κυρίως κρίθηκα για το χρόνο που αφιερώνω στην προπόνησή μου. Με αποκάλεσαν εγωίστρια πολλές φορές γιατί επέλεξα να βάλω την άσκηση και την σωματική μου υγεία πάνω από το ρόλο μου ως μητέρα. Λένε ακόμη ότι έχω παραμελήσει τα παιδιά μου και ότι τα φροντίζει μία νταντά. Τα αρνητικά αυτά σχόλια προέρχονται από άλλες μητέρες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταβάλουν την ίδια προσπάθεια για κάποιο δικό τους λόγο».

«Επίσης με κρίνουν γιατί γυμναζόμουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και έλαβα μηνύματα μίσους που μου έλεγαν ότι το μωρό μου θα πεθάνει και θα ανακατεύεται. Ακόμα και ότι θα έχει κάποια βλάβη στο εγκέφαλο μου είπαν. Έγινα viral γιατί διατήρησα τους κοιλιακούς μου στην εγκυμοσύνη μου έτσι κάποιοι άνθρωποι σχολίασαν ότι οι κοιλιακοί μου θα έπνιγαν το μωρό. Ναι γι’ αυτό και τώρα δεν είμαι στη ζωή. Και φυσικά όταν γύρισα το διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο video workout, “Target workout”, ενώ ψώνισα στο Target, έγινα και πάλι viral και οι άνθρωποι με έλεγαν τρελή. Τι θέλω να πω; Δεν μπορείτε να τους ευχαριστείτε όλους (με όσα κάνετε) και όλες… οι άλλες μητέρες είναι οι χειρότερες! Και σκεφτείτε ότι οι μαμάδες έπρεπε να υποστηρίζουμε η μία την άλλη αντί να «χτυπάμε» η μία την άλλη. Φαίνεται ότι είστε καταδικασμένοι είτε το κάνετε είτε όχι».

"Ναι, είμαι περήφανη που είμαι κακή μητέρα": Ένα διαφορετικό post στο Instagram που όλες οι μητέρες θα θέλαμε να είχαμε κάνει!

«Αν μία άλλη μαμά ή κάποιος άλλος άνθρωπος γενικά θέλει να με πει “κακή μαμά”, ματαιόδοξη, εγωίστρια, οτιδήποτε, επειδή βάζω την υγεία μου σε προτεραιότητα και γιατί έχω κοιλιακούς, τότε κάντε το! Σας ενθαρρύνω όλες να λάβετε τον τίτλο της κακής μαμάς και να νιώσετε υπερήφανες γι’ αυτό. Το μπορείτε! Σε αυτούς που με μισούς, μπορείτε να φιλήσετε τους κοιλιακούς μου. Το να είσαι μαμά δεν είναι εύκολο και δεν υπάρχει λάθος τρόπος για έναν γονέα αν τα παιδιά σου λαμβάνουν αγάπη, φροντίδα και είναι υγιή. Έχω άδικο;».

 

Ζούμε σε μία κοινωνία που όλοι κρίνουν και σχολιάζουν τους ανθρώπους γύρω τους, χωρίς κανέναν δισταγμό, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Κανείς όμως δεν προσπαθεί να μπει στη θέση του άλλου, να δει πως αισθάνεται και έπειτα να τον κρίνει. Δυστυχώς το ίδιο ισχύει και με τις μητέρες, οι οποίες «πρέπει» να λειτουργούν με βάση ένα συγκεκριμένο πρότυπο, (έχει δοθεί από γενιά σε γενιά, κάτι σαν τη Βίβλο, δεν εξηγείται αλλιώς) και ότι παρεκκλίνει από αυτό, το διαφορετικό, έχουμε μάθει να το κατακρίνουμε και να «χτυπάμε αλύπητα». Και αυτό το κάνουμε γιατί ζούμε και εμείς μία ζωή με στερεότυπα και κουτάκια να μας περιτριγυρίζουν και θέλουμε σε αυτή τη δυστυχία μας να έχουμε παρέα. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος στη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού, το μόνο που έχουν ανάγκη τα παιδιά είναι αγάπη, αγάπη και… αγάπη.

tags:

feautured





tags:

feautured