Μπρατσάκια & σωσίβια! Συμβουλές για σωστές επιλογές!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μπρατσάκια & σωσίβια: αυτά είναι ίσως τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ στην παραλία για μία οικογένεια που έχει μικρά παιδιά.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι βασικοί τύποι που κυκλοφορούν στην αγορά ώστε να επιλέξουμε τον κατάλληλο για το δικό μας παιδί:


1. Τα "κλασικά" μπρατσάκια.

Μια all time classic επιλογή που βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις της προτίμησης κάθε γονέα. Χρειάζονται ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή ώστε να εφαρμόσουν σωστά στα χέρια του παιδιού.

2. Κουλούρα.

Επίσης κλασική επιλογή που όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ενέχει τον κίνδυνο για ένα μικρό παιδί ν' αναποδογυρίσει.

3. Σωσίβιο με καθισματάκι.

Θεωρείται ιδανικό για τα μικρότερα παιδάκια καθώς "κάθονται" σε αυτό περνώντας τα πόδια τους μέσα από τα ειδικά ανοίγματα και απολαμβάνουν με μεγαλύτερη άνεση την παραμονή τους στο νερό.

4. Σωσίβιο μέσης με "τουβλάκια".

Εφαρμόζει στη μέση του παιδιού έχοντας έτσι το πλεονέκτημα ότι αφήνει τα χέρια του ελεύθερα.

5. Γιλέκο – σωσίβιο.

Θυμίζει λίγο το σωσίβιο του ναυαγοσώστη και εμπνέει έτσι περισσότερη εμπιστοσύνη στους γονείς. Διαθέτει αγγράφα-ες που ασφαλίζουν και ιμάντα ρυθμιζόμενο για καλύτερη εφαρμογή στο σώμα του παιδιού (δείτε σχετικά εδώ κι εδώ).

6. Σωσίβια για μαμά/μπαμπά και παιδί.

Πρόκειται για ειδικού τύπου σωσίβια που αφορούν κυρίως πολύ μικρής ηλικίας παιδάκια και μπορούν να φιλοξενήσουν τόσο το μπαμπά ή τη μαμά όσο και το παιδάκι (δείτε σχετικά εδώ κι εδώ).

Όποια κι εάν είναι πάντως η επιλογή μας δεν θα πρέπει να ξεχνάμε 2 βασικούς κανόνες:

i. Ελέγχουμε με προσοχή τις προδιαγραφές του προιόντος και το για ποιες ακριβώς ηλικίες ενδείκνυται.

ii.Δεν αφήνουμε ποτέ τα παιδιά μας μόνα τους στο νερό. Πρέπει να υπάρχει πάντα δίπλα τους κάποιος ενήλικας, ασχέτως με το εάν φοράνε μπρατσάκια ή σωσίβιο.

Πηγη: praktikesidees.gr