Μικροί Ιστιοπλόοι: Πρόγραμμα εκμάθησης ιστιοπλοΐας για παιδιά από 6 ετών στο Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ξεκινά ο ανοιξιάτικος κύκλος εκμάθησης ιστιοπλοΐας για παιδιά από 6 ετών στο Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας «Μικροί Ιστιοπλόοι». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί από το Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας (ΝΟΑΜ) ειδικά για παιδιά της πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας, με στόχο να τα βοηθήσει να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της ιστιοπλοΐας, να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους διασκεδάζοντας μέσω του αθλητισμού.

Τα παιδιά, για να συμμετέχουν, δεν απαιτείται να έχουν κάποια προηγούμενη εμπειρία στην ιστιοπλοΐα και δεν είναι απαραίτητο να είναι μέλη του ομίλου. Όλος ο βασικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των σκαφών, παρέχεται δωρεάν από το ΝΟΑΜ και το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζουν κολύμπι.


Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00 έως τις 13.00 και περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση από την πρώτη μέρα. Το θεωρητικό μέρος είναι διάρκειας περίπου μιας ώρας, κατά την οποία ο δάσκαλος της ιστιοπλοΐας περνά στα παιδιά με εύληπτο τρόπο και έξυπνα παιχνίδια γνώσεις για την ορολογία του αθλήματος, τον αέρα, τον καιρό, τους κόμπους, αλλά και την ασφάλεια στη θάλασσα. Στα πρακτικά μαθήματα διάρκειας περίπου 2 ωρών τα παιδιά χωρίζονται σε ζεύγη και υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου εκπαιδευτή μπαίνουν στις ιστιοπλοϊκές βάρκες. Μέσα στη θάλασσα μαθαίνουν κόλπα και τεχνικές, ώστε να μπορούν σταδιακά να χειριστούν το σκάφος μόνα τους με ασφάλεια και ταχύτητα!

Η εκπαίδευση γίνεται σε σκάφη τύπου όπτιμιστ. Το όπτιμιστ είναι ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά. Σήμερα πάνω από 2.000.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν αυτό το σκάφος! Είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα, φέρει ένα ιστίο σε σχήμα τραπεζίου και τρία στεγανά για να το κρατούν πάντα στην επιφάνεια.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.noam.gr/sailing

Λίγα λόγια τον Όμιλο

Ο Ναυτικός Όμιλος Αμφιθέας έχει πλούσια ιστορία και μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό και την νεολαία. Ιδρύθηκε το 1975 με έδρα την παραλία Π. Φαλήρου (Τροκαντερό) και έχει ως στόχο τη δημιουργία και την ενίσχυση του ενδιαφέροντος για την θάλασσα, καθώς και την εξοικείωση με αυτή μέσω της διαδόσεως των εν γένει θαλάσσιων αθλημάτων. Σήμερα ο ΝΟΑΜ έχει εγγεγραμμένους περίπου 230 αθλητές, αριθμεί περί τα 500 μέλη, ενώ στις εγκαταστάσεις του ελλιμενίζονται περισσότερα από 150 σκάφη.

tags:






tags: