Μητέρα & κόρη: Ένας περίπλοκος δεσμός- Τί σχέση έχουν διάσημες κόρες με τη μαμά τους;

Δημοσιεύθηκε στις

Πάντα η σχέση μάνας-κόρης χαρακτηριζόταν από τα σκαμπανεβάσματα και τις εντάσεις της. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτός ο δεσμός αποτελεί κάτι ξεχωριστό. Την ίδια άποψη έχουν και οι επιστήμονες, οι οποίοι διεξήγαγαν μελέτη, αναλύοντας αυτή τη μοναδική σχέση γυναικών.

Σύμφωνα με την έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν μαγνητικές τομογραφίες σε 35 υγιείς οικογένειες, οι διαταραχές της διάθεσης, όπως η κατάθλιψη, μεταφέρονται συνήθως από τις μητέρες στις κόρες τους. Κι αυτό, γιατί  οι μητέρες και οι κόρες έχουν παρόμοια ανατομία στο τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει τα συναισθήματα. «Αυτή η σχέση είναι σπουδαιότερη από τη σχέση  ανάμεσα σε μητέρα και γιο, σε πατέρα και κόρη ή σε πατέρα και γιο», δήλωσαν οι ερευνητές.


Τι σημαίνει αυτό για εσάς μανούλες και κόρες; Ότι είναι πιο πιθανό να νιώσετε η μία τα συναισθήματα της άλλης συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλον!

Δείτε τι έχουν πει κατά καιρούς οι celebrities για τις μαμάδες τους!

Οι ...μαλωμένες με τις μαμάδες τους!

 Jennifer Aniston 

Μητέρα & κόρη: Ένας περίπλοκος δεσμός- Τί σχέση έχουν διάσημες κόρες με τη μαμά τους;

Η Jennifer Aniston ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με τη μητέρα της, γιατί ήταν πολύ επικριτική προς εκείνη. Η Nancy ήταν μοντέλο, ενώ η  Aniston ποτέ δεν ήταν τόσο τέλεια όσο θα ήθελε η μητέρα της. Η Aniston είχε αποκαλύψει πως η μητέρα της δεν συγχωρούσε εύκολα και μπορούσε να της κρατήσει κακία με το παραμικρό. Η σχέση μεταξύ τους χειροτέρεψε, όταν η Nancy δημοσίευσε ένα βιβλίο σχετικά με την προσωπική ζωή της κόρη της.

Drew Barrymore

Μητέρα & κόρη: Ένας περίπλοκος δεσμός- Τί σχέση έχουν διάσημες κόρες με τη μαμά τους;
Οι σχέσεις της Drew Barrymore με τη μητέρα της δεν ήταν ποτέ οι καλύτερες. Όταν οι γονείς της πήραν διαζύγιο στα 14 της, η μητέρα της Jade την έπαιρνε μαζί της στα πάρτι, όπου κι  έκανε την πρώτη της γνωριμία με τα ναρκωτικά, ενώ την ενθάρρυνε να χορεύει με νεαρούς διάσημους άνδρες! Στο βιβλίο της, αποκαλύπτει ότι η μητέρα της την έκλεισε σε ίδρυμα, ξεχνούσε να της βάζει φαγητό στο σχολείο, μέχρι σήμερα της λέει ψέματα, όμως, η διάσημη ηθοποιός συνεχίζει να τη στηρίζει οικονομικά, παρόλο που δεν έχουν σχέσεις.

Lindsay Lohan

Μητέρα & κόρη: Ένας περίπλοκος δεσμός- Τί σχέση έχουν διάσημες κόρες με τη μαμά τους;

Ουκ ολίγες φορές έχουν γίνει πρωτοσέλιδο η Lohan με τη μαμά της, Dina. Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε έξω από το σπίτι της Lohan, όταν η ίδια απειλούσε να καλέσει την αστυνομία, επειδή η μητέρα της προσπάθησε να πουλήσει προσωπικά της αντικείμενα. Μάλιστα, στο παρελθόν έχει δηλώσει την απέχθειά της προς τη μητέρα της, ποστάροντας μία φωτογραφία στο Instagram, όπου σχολιάζει: «Τελειώσαμε! Είναι απαίσιο όταν η μητέρα σου δεν είναι εκεί για σένα». Το post, βέβαια, κατέβηκε λίγο  αργότερα.                                                                                                                         

Δήμητρα Παπαδοπούλου

Μητέρα & κόρη: Ένας περίπλοκος δεσμός- Τί σχέση έχουν διάσημες κόρες με τη μαμά τους;

Η ηθοποιός έχει αποκαλύψει ότι λίγο πριν πεθάνει η μαμά της, της είπε ψέματα ότι ήταν καλή μητέρα. Στη συνέχεια, εξήγησε ότι η μητέρα της - για τα δεδομένα της ηθοποιού - δεν ήταν αυτό που η ίδια θα ήθελε, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν έγινε μάνα, επειδή παίρνοντας παράδειγμα από τη δική της, θα έκανε και εκείνη τα ίδια στο δικό της παιδί.

 

 Νανά Παλαιτσάκη 

Για το πόσο επικριτική ήταν η μητέρα της έχει μιλήσει και η Νανά Παλαιτσάκη. «Έγινα κεντρική παρουσιάστρια στο δελτίο του ΑΝΤ1. Ποια μάνα δε θα χαιρόταν, όταν βλέπει το παιδί της να παρουσιάζει κεντρικό δελτίο ειδήσεων! Την παίρνω τηλέφωνο και της λέω «σου άρεσα στο δελτίο ειδήσεων;» Και μου λέει «καλή ήσουν, αλλά μιλάς γρήγορα. Γύρισα στο MEGA, γιατί μου αρέσει ο τρόπος που μιλούν ελληνικά η Λιάνα Κανέλλη και ο Νίκος Χατζηνικολάου. Να βελτιώσεις την άρθρωσή σου», έχει εξομολογηθεί.  

Οι … παθιασμένες με τις μαμάδες τους!

Δούκισσα Νομικού 

Μητέρα & κόρη: Ένας περίπλοκος δεσμός- Τί σχέση έχουν διάσημες κόρες με τη μαμά τους;

Σχέση λατρείας έχει η Δούκισσα με τη μητέρα της, Ούρσουλα. Η παρουσιάστρια εκφράζει συχνά δημόσια την αγάπη που έχει για τη μαμά της, ποστάροντας κοινές τους φωτογραφίες στα social media, αλλά δημοσιοποιώντας και κοινές τους συνήθειες μέσα από το προσωπικό της blog. Η Δούκισσα έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα για το πόσο θαυμάζει το στυλ της μαμάς της και τη μαγειρική της, αλλά και για τα μηνύματα που απαραιτήτως ανταλλάσσουν κάθε μέρα. Όνειρο της εγκυμονούσας Δούκισσας, είναι να καταφέρει να γίνει τόσο καλή μαμά όσο είναι και η δική της.

Ελεονώρα Μελέτη

Μητέρα & κόρη: Ένας περίπλοκος δεσμός- Τί σχέση έχουν διάσημες κόρες με τη μαμά τους;

H μαμά της, Μαρία, είναι από τις καλύτερές της φίλες. Οι δυο τους συζητούν για όλα. «Με τη μαμά μου μπορώ να πω και να κάνω τα πάντα. Ακούει από μένα πράγματα που δύσκολα θα ακούσει μία μητέρα από την κόρη της! Σχολιάζουμε τα ερωτικά μου, λες και είναι η καλύτερή μου φίλη», δηλώνει.  Στο παρελθόν, όμως, μητέρα και κόρη είχαν και τις κόντρες τους: «Είχα κάνει κόμμα με τον πατέρα μου, γιατί ήταν πιο διπλωματικός στο πώς θα με χειριστεί. Η μητέρα μου υπήρξε πολύ παρεμβατική και, όταν δεν ενέκρινε κάποια από τις επιλογές μου, γινόταν επιβλητική. Εγώ δεν αντέχω να ακυρώνονται οι επιλογές μου, ειδικά όταν δεν επηρεάζουν τους άλλους, και τις στήριζα με περισσότερο ζήλο, ακριβώς επειδή η μαμά δε συμφωνούσε! Τώρα πια, ακόμα κι αν δε συμφωνεί, δε θα το εκφράσει όπως τότε, αλλά και πάλι, αν διαφωνήσει, τη στραβοκοιτάζω και μου λέει "Κάνε ό,τι θες!"», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

Φαίη Σκορδά

Σχέση λατρείας έχει και η Φαίη Σκορδά με τη μητέρα της, Εύα. Μετά το διαζύγιο της παρουσιάστριας, η κυρία Εύα έχει μετακομίσει στην Αθήνα για να βρίσκεται δίπλα στην κόρη της και να τη βοηθάει με την ανατροφή των παιδιών. Πολλές φορές, μαμά και κόρη έχουν απαθανατιστεί σε εξόδους τους στο θέατρο, αλλά και σε βόλτες τους στα νότια προάστια.

Έλλη Κοκκίνου

Μητέρα & κόρη: Ένας περίπλοκος δεσμός- Τί σχέση έχουν διάσημες κόρες με τη μαμά τους;

Η Έλλη Κοκκίνου είναι πολύ δεμένη με τη μαμά της, Μαίρη. Πέρα από μάνα και κόρη, οι δύο γυναίκες είναι και φίλες. Η Έλλη εμπιστεύεται όσο κανέναν άλλον τη μητέρα της. Η τραγουδίστρια έχει δηλώσει  πως όπως σε κάθε σχέση μαμάς - παιδιού υπάρχουν κάποιες κόντρες, κυρίως επειδή η μαμά της είναι πιο ρεαλίστρια από εκείνη, ωστόσο η σχέση τους είναι βασισμένη σε πολύ γερά θεμέλια. Μαμά και κόρη περνούν αρκετές ώρες μαζί, καθώς η κα Μαίρη μένει συχνά στο σπίτι της Έλλης. Επίσης, έχουν απαθανατιστεί μαζί σε βραδινές εξόδους, αλλά και στη Γλυφάδα όπου συνηθίζουν να κάνουν τα ψώνια τους.

Μαντώ Γαστεράτου

Μητέρα & κόρη: Ένας περίπλοκος δεσμός- Τί σχέση έχουν διάσημες κόρες με τη μαμά τους;

 Σχέση πάθους και αγάπης έχει η Μαντώ Γαστεράτου με τη μητέρα της. «Πάντα είχα  σχέση πάθους και όχι ανταγωνισμού με τη μητέρα μου. Από μικρή είμαι γαντζωμένη πάνω της και το διαπιστώνω όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό, γιατί τώρα βλέπω ότι αυτή με έχει περισσότερη ανάγκη, όχι εγώ. Από μικρή ήταν από πάνω μου διαρκώς να με ρωτάει αν έφαγα, αν ντύθηκα και τώρα οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Είμαι η μαμά της μαμάς μου πλέον. Επίσης, μέσω της ψυχανάλυσης έχω καταλάβει ότι αυτό που λένε ότι τα κορίτσια αγαπούν περισσότερο τον πατέρα τους ή υιοθετούν συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με τον πατέρα, δεν ισχύει. Πιστεύω ότι είμαστε ο αντικατοπτρισμός της συμπεριφοράς της μητέρας μας, ό,τι μας έχει περάσει εκείνη περισσότερο, αυτό και σηματοδοτεί την υπόλοιπη ζωή μας. Όλα τα παιδιά και κυρίως οι κόρες έχουν ως πρότυπα τις μητέρες τους», δηλώνει στο all4mama.    

 Κατερίνα Ζαρίφη

Μητέρα & κόρη: Ένας περίπλοκος δεσμός- Τί σχέση έχουν διάσημες κόρες με τη μαμά τους;

 Η Κατερίνα Ζαρίφη έχει ισχυρό δεσμό αγάπης με τη μητέρα της. Μάλιστα, από τότε που έχασε τον μπαμπά της, οι δυο γυναίκες έχουν έρθει  πιο κοντά. «Η σχέση μου με τη μαμά μου είναι η σχέση που έχει κάθε Ελληνόπουλο με την Ελληνίδα μαμά. Είναι σχέση κολλητή. Όχι, δεν θα βγούμε για ποτό μαζί, αλλά μιλάμε 7 φορές την ημέρα στο τηλέφωνο. Έχουμε σχέση πάθους. Ακόμα και όταν γκρινιάζω γιατί με παίρνει πάλι τηλέφωνο, αν μια μέρα με πάρει τρεις φορές αντί για πέντε θα αναρωτηθώ: τι έχει συμβεί με τη μαμά μου; Δε με αγαπάει πια; Έχω μία πολύ καλή σχέση μαζί της. Δεν είμαστε, όμως, φίλες, γιατί είναι παλιάς κοπής μαμά. Δε θα πάρω, δηλαδή, τηλέφωνο τη μαμά μου να της αναλύσω τα προσωπικά μου, αλλά εννοείται πως ο,τιδήποτε μου συμβεί το πρώτο τηλέφωνο θα είναι στη μαμά», εκμυστηρεύτηκε στο all4mama.

 

tags:

feautured

tags:

feautured