Λαζάνια σκορδοπίπερο με κρέμα κολοκυθιών και μοτσαρέλα. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Υλικά
  • 500 γρ Λαζάνι φαρδύ με σκορδοπίπερο. “ΗΛΙΣ”
  • 8 φέτες Μπέικον γαλοπούλας
  • 300 γρ. Ντοματίνια
  • 2 μπάλες Μοτσαρέλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

a1
Για την κρέμα κολοκυθιών

  • 5 Κολοκυθάκια
  • 100 γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
  • 125 ml Ελαιόλαδο αρωματισμένο με χυμό από lime
  • 2 κουτ. γλυκού Πολτός σκόρδου
  • 5 κουτ. σούπας Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λαζάνια σκορδοπίπερο με κρέμα κολοκυθιών και μοτσαρέλα. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Εκτέλεση

Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, αλατίστε τα και ψήστε τα στους 220ο C για 10 – 12 λεπτά.

Βάλτε όλα τα υλικά για την κρέμα κολοκυθιών στον πολυκόπτη και πολτοποιείστε τα.

Ψιλοκόψτε το μπέικον γαλοπούλας και σοτάρετε το για λίγα λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά χωρίς να προσθέσετε λάδι ή βούτυρο.

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.

Βάλτε την κρέμα κολοκυθιών σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν ζεσταθεί, ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε.

Ρίξτε τα ντοματίνια και την μοτσαρέλα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια με τα χέρια, το σοταρισμένο μπέικον γαλοπούλας, ανακατέψτε και σερβίρετε.

 

Πληροφορίες :

«ΗΛΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ»
Θολό Ζαχάρως τ : (0030) 2625 061318
Υποκατάστημα Αθηνών : (0030) 210 2816389
find us @ facebook : ΗΛΙΣ Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών
www.ilispasta.gr