Ιστορίες θηλασμού: Τι κι αν δεν έχω "καλές θηλές", θηλάζω αποκλειστικά!

Δημοσιεύθηκε στις

 

Είμαι μαμά 23 ετών, έχω ένα γιο 3,5 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Από τη στιγμή της γέννησης του μέχρι και σήμερα δεν έχει πιει ούτε σταγόνα ξένου γάλακτος και στις καμπύλες ανάπτυξης βρίσκεται στο ανώτατο.


Για καλή μου τύχη η κουνιάδα μου (γνώστης του θέματος) με βοήθησε πάρα πολύ για να το καταφέρω αυτό. Μάλιστα έμεινε τη δεύτερη νύχτα του μαιευτηρίου δίπλα μου για να με βοηθήσει να αντέξω τη δύσκολη νύχτα ζήτησης του μωρού (ενώ είχε αφήσει τη μικρούλα της 2χρονων με τον μπαμπά της σπίτι).

Βλέπετε δεν είχα καθόλου καλές θηλές και ειδικά στο ένα στήθος δεν είχα καθόλου... μέχρι και σήμερα δηλαδή. Δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι και την πρώτη μέρα που γύρισα σπίτι να πιάσει το στήθος μου ο μικρός και να κάνει κανονικό γεύμα. Όσο ήμουν στο μαιευτήριο είχα και την πολύτιμη βοήθεια των νοσηλευτριών.

Μετά από τα ξενύχτια και τα ξυπνήματα της μιας ώρας και υστέρα από σαράντα μέρες λόγω του ότι ένιωθα το στήθος μου να αδειάζει ο γιατρός μου έδωσε μάγια μπύρας για να αυξήσουμε την ποσότητα.

Είχα και πολλή βοήθεια όσον αφορά το μαγείρεμα και τις δουλειές του σπιτιού από τη μαμά και την αδερφή μου. Και γενικά την απίστευτη στήριξη και συμπαράσταση από τον σύζυγο μου που έχει υπομείνει από την κατάθλιψη που πέρασα τον πρώτο καιρό μέχρι και τις ορμόνες μου.

Ο μικρός μου γεννήθηκε πολύ μεγάλος (ζωή να χει το αγόρι μου) και χρειάστηκε να κάνω περινεοτομή. Αυτό σήμαινε κατά συνέπεια ότι για 20 ολόκληρες μέρες δεν μπορούσα να κάτσω μόνο ξαπλωμένη και εκεί υπέφερα. Δεν μπορούσα να σκύψω και καλά καλά ούτε να περπατήσω. Να μη μιλήσω για τις στιγμές που έπρεπε να πάω τουαλέτα.

Και το χειρότερο από όλα ήταν ότι οι μέρες περνούσαν και χωρίς να το καταλάβω ο ήλιος δε με είχε δει καθόλου (Αύγουστο μήνα). Ήμουν όλη μέρα μέσα σε ένα σπίτι 80τ.μ. και έβλεπα τους ίδιους τείχους πρωί μεσημέρι βράδυ. Και τα βραδιά ήταν ατέλειωτα.

Είμαι πολύ ευτυχισμένη που έχω καταφέρει χάρη στους δικούς μου ανθρώπους να θηλάσω το μωράκι μου μέχρι και σήμερα και ελπίζω να καταφέρουμε να πιάσουμε το στόχο μας που είναι ο ένας χρόνος.

Να προσθέσω ότι χρησιμοποιούμε και θηλές ορισμένες φορές από τον δεύτερο μήνα και μετά όμως ειδικά όταν βραδιάζει ο μπεμπάκος μου θέλει άμεση επαφή με το στήθος μου γεγονός που με κάνει να πλημμυρίζω από ευτυχία.

Μέτα από μια ομαλή εγκυμοσύνη και έναν φυσιολογικό τοκετό ήρθε ο θηλασμός και ολοκλήρωσε την ευτυχία μας.

Εύχομαι σε όλες τις μανούλες να βιώσουν τόσο ανώδυνα και όμορφα αυτές τις στιγμές όσο τις έζησα κι εγώ και να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο που στέκεται μπροστά τους για τα μικρά μας θαυματάκια!!!!!!

Πηγή: http://www.mitrikosthilasmos.com/2017/11/ti-ki-an-den-exo-kales-thiles-thilazo-apokleistika.html#ixzz4zc09yBfL

tags:






tags: