"Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΛΛΑΞΕ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

"Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΛΛΑΞΕ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ"all4mama.gr: Πως σου ανακοίνωσε η Ανθή την εγκυμοσύνη της;
Γ.Λ. Τι να μου ανακοινώσει αφού το ήξερα από πριν. Εκείνη δεν ήθελε να πάρει τεστ εγκυμοσύνης και εγώ της είπα: «αφού έχεις καθυστέρηση τέλος, είσαι έγκυος». Και όντως μετά από δυο μέρες κάναμε το τεστ και επιβεβαιώθηκα. Δεν το προγραμματίσαμε , έτυχε αλλά πέτυχε.  
Το ξανακάνω άνετα δηλαδή.. Το μωρό γεννήθηκε 24/9          

 -Ήσουν κοντά της την περίοδο της εγκυμοσύνης;
Γ.Λ Δυστυχώς δεν ήμουν τόσο κοντά της όσο θα ήθελα γιατί δούλευα αρκετά. Έτρεχα από εδώ και από εκεί  για  συναυλίες και γυρίσματα. Είχα πάει Αργεντινή για το wipe out  και στη Σερβία, όπου ακόμη πηγαίνω, για να τελειώσω το Gallileo. Πάλι καλά που πρόλαβα και τη γέννα. Ακύρωσα κάποιες δουλειές που είχα για να είμαι κοντά στην Ανθή.


 -Γέννησε φυσιολογικά ή με καισαρική;
Γ.Λ Ξεκινήσαμε για φυσιολογικό τοκετό με τεχνητούς πόνους, αλλά προέκυψε τελικά καισαρική. Μετά από οκτώ  ώρες πόνων, συσπάσεων κτλ  όταν είδαμε ότι υπάρχει κάποιο θέμα μπήκαμε στο χειρουργείο. Ευτυχώς γιατί το μωρό ήταν τυλιγμένο  σα γαρδουμπάκι με τον ομφάλιο λώρο, δυο τρεις φορές γύρω από το σώμα του. Το καημένο προσπαθούσε να βγει αλλά ο ομφάλιος λώρος το τραβούσε πίσω.. Τελικά όλα πήγαν κατ ευχήν.

 -Πως άλλαξε η ζωή σου;
Γ.Λ Δεν έχω  νιώσει ακόμη το θέμα υποχρεώσεις και ευθύνες. Βλέπεις αυτό το πλάσμα και καταλαβαίνεις ότι έχεις ευθύνη απέναντι του αλλά ακόμη οι ανάγκες του είναι πολύ περιορισμένες. Το μόνο  που θέλει είναι το μπανάκι του, ο ύπνος και το γάλα του. Αυτό που έχω παρατηρήσει και το είπα στην Ανθή πολύ εύστοχα είναι ότι όλα είναι διαφορετικά, αλλά  είναι καλά στη ζωή μας. Όλα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

  -Οι πρώτες μέρες στο σπίτι πως ήταν;
Γ.Λ Για δεκαπέντε μέρες είχαμε μαζί μας , τους γονείς μας οπότε το παιδί άλλαζε χέρια και κοιμόμασταν λίγο. Τώρα πλέον το ζούμε full time. Ευτυχώς είναι καλό μωράκι και κοιμάται τρίωρα και τετράωρα.. Το φτύνω..

 -Όταν ήταν έγκυος η Ανθή, πλησίαζες την κοιλίτσα της και τραγουδούσες;
 Γ.Λ Η μπέμπα αντιδρούσε πάντα σε δυνατούς ήχους! Όταν βάζαμε δυνατά μουσική στο αυτοκίνητο, ειδικά όταν ακούγαμε metal, ενθουσιαζόταν και έκανε γυροβολιές..

 -Θέλατε αγόρι ή κορίτσι;
Γ.Λ Το παιδί ήταν παραγγελία. Ζητήσαμε μια κόρη με τα χαρακτηριστικά της Ανθής και τα δικά μου μάτια. Κι έτσι έγινε..

"Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΛΛΑΞΕ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ" -Κάνεις ήδη όνειρα για εκείνην;
 Γ.Λ Όχι είναι πολύ νωρίς. Αυτό που με ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι να αποκτήσει μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Το μέλλον της θα το αποφασίσει εκείνη. Έτσι θα προσπαθήσω να τη μεγαλώσω.

 -Έχεις περιοριστικά «πιστεύω» που κουβαλάς από τους γονείς σου;
 Γ.ΛΤο κλασσικό θέμα γιατρός ή δικηγόρος; Κοίτα κάποια πράγματα σου τα λένε οι γονείς σου, δεν τα δέχεσαι ποτέ και ξαφνικά έρχεσαι στη θέση να το πεις και εσύ ο ίδιος.Όσον αφορά τις επιλογές της και το πως θα διαμορφώσει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα της, ελπίζω να είμαι αρκετά φιλελεύθερος. Ελπίζω.. γιατί ο μπαμπάς πάντα έχει έναν υπερπροστατευτισμό με την κόρη..

 -Από τα μέχρι τώρα καθήκοντά σου ως νέος μπαμπάς τι σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;
Γ.Λ Τίποτε ιδιαίτερα. Εκεί που το παίζω λίγο κοιμισμένος  είναι γύρω στις 4 το πρωί, όταν ξυπνάει η μπέμπα για να φάει. Κάνω ότι κοιμάμαι για να αναλάβει πρωτοβουλία η Ανθή. Αλλά και τις στιγμές που ξυπνάω εγώ να την ταΐσω , ακόμη κι όταν είμαι πολύ κουρασμένος, μόλις την βλέπω τα  ξεχνάω όλα.

 -Ποιό θα είναι το όνομα της;
Γ.Λ Θα την ονομάσουμε Αρυάνα. Ήταν ένα όνομα που το είχαμε σκεφτεί παλιότερα και μας άρεσε πολύ. Αφού το αποφασίσαμε, ψάξαμε στο Wikipedia και μάθαμε ότι έχει αρχαία ελληνική καταγωγή και αναφέρεται στην πολύ όμορφη μελαχρινή Περσίδα. Το χρησιμοποιούσαν για τις πολύ όμορφες γυναίκες. Θα τη βαφτίσουμε κοντά στο Πάσχα.

 -Οι κολλητοί σου έχουν παιδιά;

Γ.Λ Είμαι ο πρώτος από τους φίλους μου που απέκτησε παιδί. Ωστώσο όλοι έχουν ενθουσιαστεί και μάλλον ψήνονται να με ακολουθήσουν.

 -Δεδομένης της τωρινής οικονομικής κατάστασης ανησυχείς για το μέλλον της κόρης σου;

 Γ.Λ Ακόμη όχι αλλά δε σου κρύβω ότι λόγω μιας πρόσφατης συγκυρίας άρχισα να κάνω κάποιες σκέψεις. Πήγαμε πριν τρεις μήνες περίπου στην Αμερικανική Πρεσβεία για να πάρει την υπηκοότητα η μικρή ( έχει ή Ανθή αμερικάνικη υπηκοότητα). Θέλαμε να της βγάλουμε διαβατήριο για  να μπορέσει να ταξιδέψει μαζί μας στην Αμερική τα Χριστούγεννα που παντρευόταν η κουμπάρα μας. Εκεί άρχισα να σκέφτομαι όλες τις επιλογές. Ακούω φίλους που σπουδάζαμε μαζί να κάνουν τα χαρτιά τους για Αυστραλία. Είναι κρίμα που το ενεργό μέρος της ελληνικής κοινωνίας ψάχνει να βρει διεξόδους εκτός χώρας. Είμαι διατεθειμένος να μείνω εδώ όσο περισσότερο μπορώ και να το παλέψω. Ωστόσο επειδή αυτά που κάνω μπορεί ανά πάσα στιγμή να λήξουν δεν αποκλείουμε και την επιλογή να φύγουμε στην Αμερική. Τώρα πια υπάρχει ευθύνη και για ένα ακόμη μέλος της οικογένειας.

INFO:
- "Gallileo" κάθε Τρίτη στις 21.00 στον Αντ1
- συναυλίες ανά την Ελλάδα με τον Γιάννη Βαρδή