Η αποστομωτική απάντηση μίας μητέρας στα σχόλια ότι είναι μεγάλη για να θηλάζει!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη όταν μία μητέρα, η Stefania Giraldi, πήγε ήταν στη αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου.

Άκουσε άθελα της μία συζήτηση δύο γυναικών, οι οποίες μιλούσαν για μία γνωστή τους σχολιάζοντας πως «Είναι πολύ μεγάλη για να θηλάζει, το γάλα της πιθανό να μην είναι καλό».


Η Stefania λοιπόν, που είναι μία μητέρα δύο παιδιών, αποφάσισε με μία ανάρτησή στη σελίδα που διατηρεί για μαμάδες, το «MAMA’S WORD», να διηγηθεί το περιστατικό και να δώσει τη δική της απάντηση.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Γεια σας μαμάδες, μοιράστηκε αυτή τη φωτογραφία χθες με μία ομάδα θηλασμού (στο Facebook), στην οποία είμαι μέλος, και  πήρα μία υπερβολική απάντηση. Και νόμιζα ότι είχα ακούσει τα πάντα για το θηλασμό! Γεια σας κυρίες, μετά από 6 χρόνια συνεχούς θηλασμού πίστευα ότι κανένα σχόλιο δεν θα με σόκαρε πάνω σε αυτό το θέμα. Και μετά όλα έγιναν έτσι ώστε να σοκαριστώ με κάποια αμόρφωτη γνώμη για μία μητέρας που θηλάζει. Ήμουν σε ραντεβού στο γιατρό όταν άκουσα μία συζήτηση μεταξύ δύο γυναικών που κάθονταν δίπλα μου… Είμαι βέβαιη ότι σε όλες είναι οικείο το σχόλιο «είναι πολύ μεγάλη για να θηλάζει», αλλά το έχετε ποτέ ακούσει αυτό για μία μητέρα;;; Αυτό είναι σωστό, αυτές οι δύο γυναίκες συζητούσαν για μία γνωστή τους, η οποία ήταν 42 χρόνων, και κατά τη γνώμη τους, ήταν πολύ μεγάλη για να θηλάζει! Και ότι πιθανόν το γάλα της δεν ήταν αρκετά καλό εξαιτίας της ηλικίας της και αυτό θα αποτελούσε μειονέκτημα για το παιδί. Ένα μωρό που πίστευαν ότι θα ήταν καλύτερα αν το τάιζε με τα προϊόντα της αγοράς. Αλήθεια; Τι; Εξαφανίστηκα. Σας διαβεβαιώνω πως όχι, λίγα λεπτά αργότερα η κόρη μου σκαρφάλωσε πάνω μου και ήθελε να θηλάσει (όταν μιλάμε για το σωστό timing) και αμέσως το έκανα. Τώρα, δεν είμαι κάποια που ψάχνει για αντιπαραθέσεις ή επιχειρήματα, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ. Προφανώς οι κυρίες παρατήρησαν ότι θηλάζω (δεν κρυβόμουν) και γυρίζω και τους λέω «Παρεμπιπτόντως, είμαι 44 ετών, 45 τον επόμενο Ιούνιο και το γάλα μου είναι τέλειο!» Η έκφραση του προσώπου τους ήταν ανεκτίμητη. Συγνώμη, αλλά ένιωσα καλά! Τι θα έκανες εσύ;».

Η αποστομωτική απάντηση μίας μητέρας στα σχόλια ότι είναι μεγάλη για να θηλάζει!

Το post έλαβε εκατοντάδες likes και οι μητέρες υποστήριξαν τη Stefania και τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα.

Η ίδια δεν δημοσίευσε το περιστατικό για να δημιουργήσει μία αντιπαράθεση μεταξύ των μαμάδων, αλλά επειδή θεωρεί ότι έπρεπε να της βάλει στη θέση τους.

Δεν υπάρχει καμία έγκυρη επιστημονική απόδειξη για ότι ισχύει το σχόλιο που έκαναν οι δύο γυναίκες και αποτελεί καθαρά μία δική τους γενίκευση. Αντίθετα η ιατρική κοινότητα ωθεί τις μητέρες να θηλάζουν τα παιδιά τους και πιστεύει ότι τα οφέλη του μητρικού γάλατος είναι πολλά.

Είναι επιλογή κάθε γυναίκας το αν θα φέρει στο κόσμο ένα παιδί ή όχι και το αν θα το θηλάσει ή όχι και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κριτικάρει αυτή της την επιλογή. Είναι ένα προσωπικό της ζήτημα και κανένας δεν μπορεί να το σχολιάζει αρνητικά, πόσο μάλλον όταν αυτός βασίζεται σε αυθαίρετα στοιχεία για να υποστηρίξει τη θέση του.

 

tags:

feautured

tags:

feautured