Εσύ πότε θα γίνεις μάνα; Καλύτερα μη βιάζεσαι!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αν έχεις ξεπεράσει τα πρώτα -άντα ήδη έχεις ακούσει πολλάκις σχόλια για το πότε θα παντρευτείς, θα νοικοκυρευτείς και φυσικά για το πότε θα γίνεις μάνα. Φυσικά, οι γονείς σου θέλουν να καμαρώσουν ένα εγγονάκι. Ήρθε η ώρα για τη δικαίωσή σου! Μπορείς να τους τρίψεις στα μούτρα αυτή την έρευνα!

Μια πρόσφατη μελέτη από το London School of Economics και το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο διαπίστωσε ότι οι γονείς που έχουν το πρώτο τους παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία έχουν πιο θετική ανταπόκριση στην γέννηση. Η έρευνα έδειξε ότι «οι γονείς που βρίσκονται μεταξύ των ηλικιών 35 έως 49, έχουν τα περισσότερα να κερδίσουν από τη στιγμή της γέννησης και έχουν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας αφού γίνουν γονείς».


Το πρώτο παιδί ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη, φέρνει περισσότερη ευτυχία από ένα τρίτο ή τέταρτο, πιθανόν λόγω του πρωτόγνωρου αισθήματος, αλλά και της πίεσης που νιώθεις όταν έχουν αυξηθεί τα μέλη της οικογένειας. Αλλά η ευτυχία του πρώτου παιδιού είναι ακόμη πιο έντονη για τους μεγαλύτερους γονείς, δήλωσε ο συντάκτης της μελέτης Mikko Myrskylä.

Φυσικά, η ευτυχία που συνεπάγεται η γέννηση ενός παιδιού για το ζευγάρι σχετίζεται με τ0 πόσο προσπάθησε για να το αποκτήσει ή πόσο κατάφερε να βρει το κατάλληλο timimg για να το κάνει, καθώς λόγω εργασιακών υποχρεώσεων συνεχώς το ανέβαλλε. Όλο αυτό το ζήτημα ήρθε στην επιφάνεια και με αφορμή τη δυνατότητα που δίνουν μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple να καταψύξει μια γυναίκα τα ωάριά της για να γεννήσει σε μεγαλύτερη ηλικία. Όπως και να έχει, μια κοινωνία που δεν ασκεί πίεση στις γυναίκες για να κάνουν παιδιά και τους επιτρέπει να ελέγχουν αναπαραγωγική τους διαδικασία στο μέγιστο βαθμό, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε πιο ευτυχισμένοι γονείς όταν έρθουν τα μωρά.

ipop.gr