Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

της Σοφίας Χαλκίτη

Η εγκυμοσύνη είναι το ομορφότερο γεγονός στην ζωη μιας γυναίκας. Μπορει στα ματια σας μια καλοκαιρινή εγκυμοσύνη να είναι εξαντλητική όμως ”βάλτε” το πιο όμορφο χαμογελο και δείτε την φωτεινή πλευρά.


Φυσικά ΝΑΙ στο Κολύμπι

• Το καλυμπι είναι ιδανική άσκηση που διώχνει την ένταση, μειώνει το πρήξιμο στα πόδια ,τονώνει το σώμα, βοηθάει να χαλαρώνετε.
• Η επιλογή της θάλασσας είναι προτιμότερη από την πισίνα , ετσι θα αποφεύγεται τον κίνδυνο μολύνσεων.
• Μην παραλείπετε να ξεπλένεστε καλα με νερό μετα από κολύμπι στην θάλασσα.

Φρούτα και Λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικά λόγω των θρεπτικών συστατικών όπου προσφέρουν στην μέλλουσα μάμα. Όταν κανει ζέστη τα δροσερά φρούτα και λαχανικά είναι ότι πρεπει !

Sos ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

Η ανεπάρκεια της συγκεκριμένης βιταμίνης στις εγκύους είναι κατι συχνό. Εχει συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο βακτηριακής κολπίτιδας. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεστε από την ακτινοβολία του ηλίου γι αυτό να φοράτε παντα αντιλιακό γαλάκτωμα.

Πρησμένα Πόδια

Η ζέστη κανει τα αγγεία να διαστέλλονται και η μήτρα ασκεί πίεση στα αγγεία της λεκάνης με αποτέλεσμα να εμποδίζει το αίμα να παει προς τα πανω. Καμια φορα η ενόχληση είναι πιο σοβαρή , δηλαδή εάν το πρήξιμο απλώνεται στο σώμα, το προσωπο , τα ματια ή εμφανίζεται στο πρωινό ξύπνημα θα πρεπει να ενημερώσετε τον γυναικολόγο σας.

Διακοπές Χωρίς Πρόβλημα!
• Μην καταστρώνεται γεμάτα προγράμματα στις διακοπες σας. Γιατι είναι πιθανόν πολλές φορές να αισθάνεστε κουρασμένη , ώστε να επιθυμείτε να ξαπλώσετε .
• Ελέγξτε πριν ότι στο μέρος που θα μείνετε οι συνθήκες θα σας διασφαλίσουν άνεση,ηρεμία και τροπους ανακούφισης από την ζέστη
• Φροντίστε να έχετε μάθει τα τηλέφωνα και την διεύθυνση κάποιου κοντινού νοσοκομείου.
• Εκτιμήστε και ζυγίστε σωστά πόση ανάγκη έχετε να φύγετε μακριά από το σπιτι σας.

TIPS!!!!!
1. Κάντε συχνά ντουζ με χλιαρό νερό, θα σας κανει να νιώσετε πιο φρέσκια και ξεκούραστη.
2. Τις ζεστές μερες του καλοκαιριού φροντίστε να αποφύγετε έντονη δραστηριότητα καθώς και τα μέρη με συνωστισμό.
3. ΝΕΡΟ ΣΕ ΑΦΘΟΝΙΑ!!! Λόγω της μεγάλης εφίδρωσης, καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει ο κίνδυνος αφιδάτωσεις και κατά συνέπεια εμφάνιση ουρολοίμωξης και κυστίδας είναι αποτελέσματα της έλλειψης νερού .